Ajutată de Savonea, Gîrbovan obține o funcție de conducere în magistratură în aplauzele propagandei de la Kremlin. Birchall: "Asta înseamnă să ai un tupeu uriaș și o totală lipsă de respect și apreciere pentru roba de magistrat!"


Ajutată de Savonea, Gîrbovan obține o funcție de conducere în magistratură în aplauzele propagandei de la Kremlin. Birchall: "Asta înseamnă să ai un tupeu uriaș și o totală lipsă de respect și apreciere pentru roba de magistrat!"

Judecătoarea Dana Gîrbovan urmează să fie numită în funcția de președinte al Curții de Apel Cluj, începând cu data de 1 ianuarie 2021, anunță publicația clujust.ro. Astăzi a fost ultima zi de depunere a contestațiilor la baremul de evaluare de la testarea scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane la concursul pentru ocuparea acestei funcții. Fosta șefă a DNA, Elena Botezan, a luat nota 5,57 în cazul prezentării de proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere, în timp ce Gîrbovan a fost notată cu 10. Potrivit sursei citate, soluționarea contestaților la barem nu poate să schimbe rezultatul de la Cluj, fiind suficientă diferența de punctaj în favoarea Danei Gîrbovan. 

Trebuie subliniat că Gîrbovan nu ar mai fi fost astăzi în poziția de a obține președinția Curții de Apel Cluj dacă nu ar fi primit un ajutor murdar, prin tot felul de tertipuri, din partea Liei Savonea, șefă a CSM la acea vreme. Amintim că Guvernul PSD Vasilica Dăncilă a propus-o pe Gîrbovan pentru postul de ministru al Justiției, dar ulterior a fost respinsă de președintele Klaus Iohannis. Cu toate acestea, deși a trebuit să demisioneze din magistratură pentru a fi propusă ministru, Gîrbovan a fost ajutată de prietena ei Lia Savonea pentru a rămâne magistrat. Reiterăm că Lia Savonea nu trimisese la Administrația Prezidențială decizia CSM privind propunerea de eliberare a Danei Gîrbovan din funcția de magistrat, astfel încât președintele Klaus Iohannis să nu poată semna decretul de scoatere din magistratură a acesteia. Gîrbovan se aștepta să nu fie acceptată de Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Justiției, motiv pentru care a apelat la șiretlicurile procedurale ale Liei Savonea. 

În acest context, fostul ministru al Justiției, deputata independentă Ana Birchall, a precizat luni, 23 noiembrie, pe Facebook, că Gîrbovan are "un tupeu uriaș și o totală lipsă de respect și apreciere pentru roba de magistrat" în condițiile în care era la un pas de a ocupa un post ministerial într-un guvern politic, nu tehnocrat, iar acum sunt 99% șanse să obțină funcția de președinte al Curții de Apel Cluj. 

"Orice judecător din orice țară democratică trebuie să aibă o anumită conduită morală și profesională. Oare cât de moral este să asumi o poziție ca cea de Președinte de Curte de Apel în urma unui comportament care numai moral nu se poate numi? După ce ți-ai asumat o funcție 100% politică într-un guvern nicidecum tehnocrat și în vederea asumării acestei funcții ți-ai dat și demisia din magistratură - demisie pe care, într-o "alba-neagra, uite-o, nu e" de un ridicol imens, ți-ai retras-o ulterior în urma respingerii din partea Președintelui de a te numi ministru. După ce ai fost reprimită în magistratură doar cu ajutorul legăturilor toxice cu "săpunul" Savonea.... În aceste condiții un om onest și la locul lui s-ar fi retras într-un colț, cât mai departe de lumina reflectoarelor, departe de orice funcție înaltă în magistratură... dar nu, nu și doamna Gîrbovan! Ei bine, doamnelor și domnilor, asta înseamnă să ai un tupeu uriaș și o totală lipsă de respect și apreciere pentru roba de magistrat!", a scris Birchall pe Facebook. 

Accederea Danei Gîrbovan în funcția de președinte al Curții de Apel Cluj este aplaudată deja de propaganda de la Kremlin, prin fițuica Sputnik, articolul fiind scris de fostul parlamentar PRM Dragoș Dumitriu. 

CITIȚI ȘI: SCANDALOS: Statul român îi plătește PENSIE specială PROPAGANDISTULUI putinist Dragoș Dumitriu! EXCLUSIV

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.