Programul economic al PSD, rezumat de un lider liberal: "Tot ce reușește să producă e sărăcie împărțită echitabil pentru toată lumea". Importanța alegerilor de pe 6 decembrie


Programul economic al PSD, rezumat de un lider liberal: "Tot ce reușește să producă e sărăcie împărțită echitabil pentru toată lumea". Importanța alegerilor de pe 6 decembrie

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a reliefat importanța alegerilor parlamentare din data de 6 decembrie, atrăgând atenția că românii au de ales între singurul sistem economic validat în timp ca fiind cel mai eficient, cel liberal, promovat de PNL, și cel socialist al PSD care "reprezintă filosofia eșecului și invidiei, iar tot ce reușește să producă este sărăcie împărțită echitabil pentru toată lumea".

"Românii care vin la urne pe 6 decembrie au de ales între două filosofii de guvernare extrem de diferite: pe de o parte au de ales filosofia liberală, care aduce prosperitate și dezvoltare, pe de alta au de ales filosofia socialistă, cea care a produs mereu sărăcie și subdezvoltare. Mai clar, românii care vin la urne au de ales între candidații Partidului Național Liberal și candidații PSD.

Noi, liberalii, știm că există un singur sistem economic validat în timp ca fiind cel mai eficient, cel mai productiv și mai ales cel mai echitabil: liberalismul. Acesta se bazează pe dreptul inalienabil la proprietatea privată, pe relații de schimb voluntare și pe piața liberă. Pe de altă parte, socialismul reprezintă filosofia eșecului și invidiei și tot ce reușește să producă este sărăcie împărțită echitabil pentru toată lumea. 

Programul economic propus de Partidul Național Liberal se bazează pe investiții și pe creștere economică durabilă și nu pe demagogie. Noi știm că doar o economie liberală puternică poate genera suficiente resurse pentru a susține sisteme de sănătate și de educație performante. Pentru noi, liberalii, antreprenorul român este adevăratul erou, cel de al cărui succes depinde succesul întregii țări. De aceea, ne propunem ca în următorii patru ani să continuăm procesul de debirocratizare și dereglementare, pentru a crea cel mai competitiv mediu economic din istoria României", a zis vicepreședintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci din Camera Deputaților. 

Totodată, Huțucă, candidat al PNL Constanța pentru un nou mandat de deputat, a subliniat că România a pierdut numeroase ocazii de a se dezvolta din cauza premierilor socialiști care s-au perindat pe la Palatul Victoria în ultimul deceniu. 

"Din păcate, am încheiat recent un ciclu de creștere economică de aproape un deceniu, la finalul căruia însă nu am reușit să construim nici un sistem de sănătate modern și performant, nici un sistem de educație adoptat cerințelor pieței muncii și nici un sistem de infrastructură european. Am pierdut aceste șanse pentru că la conducere s-au aflat prim-miniștri socialiști care nu au dorit să dezvolte România. Istoria ne mai oferă însă o șansă. În următorii ani putem atrage până la 80 de miliarde de euro din fonduri europene. Dacă la conducerea Guvernului se va afla un premier liberal, acești bani se vor duce către investiții care vor genera prosperitate și bunăstare. Dacă însă la Palatul Victoria se va afla tot un premier socialist, banii vor fi risipiți ca și până acum", a completat Huțucă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.