Pesedistul Daniel Tudorache, călcat de DNA și percheziționat la domiciliu. Fostul edil al S1 smiorcăie pe Facebook: „Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia și onoarea”


Pesedistul Daniel Tudorache, călcat de DNA și percheziționat la domiciliu. Fostul edil al S1 smiorcăie pe Facebook: „Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia și onoarea”

DNA a început cercertările în două dosare penale care vizează activitatea Primăriei Sectorului 1, inclusiv în perioada în care acesta a fost condusă de către pesedistul Daniel Turodache, învins în recentele alegeri locale de candidata USR PLUS Clotilde Armand. 

Din cele 38 de perecheziții efectuate, joi, de procurorii anticorupție una a avut loc la domiciliul lui Todorache. Potrivit DNA, este vorba despre fapte de corupție săvârșite în acest an și în anii precedenți. Cercetările sunt In Rem, deocamdată. Nicio persoană nu este încă urmărită penal.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției, presupus săvârșite în cursul anului 2020 și anterior.

În cursul zilei de 19 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 38 de locații situate pe raza municipiului București și județul Ilfov, din care două sunt entități aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

Fostul primar de la Sectorul 1 a scris pe pagina sa de Facebook despre această situație:  

Dragi prieteni,

Au apărut în mass media informații că am fost vizitat de organele de anchetă de la DNA, care au efectuat o percheziție domiciliară.

Pentru a nu se face speculații cu substrat politic și pentru că nu am nimic de ascuns, doresc să vă aduc la cunoștință situația reală.

Percheziția a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva mea și anume ACHIZIȚIA DE TABLETE pentru elevii din Sectorul 1.

Din punctul de vedere al actualului primar al Sectorului 1, achiziția de tablete pentru copii în contextul pandemiei nu era necesară. De altfel, Clotilde Armand a inceput prigoana totală împotriva tuturor angajaților primăriei care nu au “pupat inelul”.

Revenind la percheziție, am pus la dispoziția organelor de anchetă tot ce mi s-a solicitat, însă nu s-a identificat nimic suspect. Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia și onoarea.

Nu am fost “ridicat”, “dus la audieri”, “reținut” sau subiect al vreunei alte acțiuni spectaculoase și nici nu mi s-a adus la cunoștință ca aș avea calitatea de “suspect” sau “inculpat” în vreun dosar.

Mai multe detalii nu știu în acest moment, însă vă voi ține la curent cu orice noutate.

Mă voi prezenta la orice solicitare a autorităților, pentru că, așa cum am mai spus, nu am nimic de ascuns.

Și, cel mai important, sunt liniștit și mândru în legătură cu activitatea desfășurată în mandatul meu de primar al Sectorului 1”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.