Sebastian Cernic, USR: Românii trebuie să scape de baronii roșii dacă vor să trăiască într-o țară prosperă


Sebastian Cernic, USR: Românii trebuie să scape de baronii roșii dacă vor să trăiască într-o țară prosperă

Candidat USR pentru un loc în Senat, Sebastian Cernic avertizează că românii trebuie să facă totul pentru a scăpa de baronii PSD, adevăratul rău care menține zone uriașe din România în sărăcie și izolare.

„România nu mai este condusă de socialiștii de la PSD, însă din păcate există în continuare județe întregi controlate de baroni roșii, iar miza acestora este să păstreze acele comunități în subdezvoltare. Acești baroni au controlat în ultimele decenii viața politică, economică și socială din județele lor, iar singurul scop a fost să se îmbogățească căpușând banii românilor. De aceea, toate județele care au fost controlate de astfel de politicieni se află mult sub potențialul lor de dezvoltare, iar cele mai clare exemple sunt la Teleorman, Dolj, Olt, Vrancea. În aceste locuri, politicieni precum Dragnea, Vasilescu, Stănescu și Oprișan și-au condus județele ca pe o feudă”, spune Sebastian Cernic, candidat USR pentru un loc în Senat. 

„Un astfel de exemplu este și Dragoș Benea, cel care controlează județul Bacău din 2004, direct sau prin intermediari. Benea este copilul de suflet al cuplului Hrebenciuc- Iacubov, adică cei mai nocivi politicieni din istoria județului Bacău. De la aceștia Benea a învățat toate combinațiile posibile și imposibile și tot de la aceștia a preluat toate metehnele pesediștilor din anii 90”, explică Cernic. Liderul USR Bacău amintește că Benea continuă și acum să căpușeze banii românilor, prin intermediul unor firme în care și-ar fi plasat oamenii de încredere. 

„Presa băcăuană susține că Madiral, Concib, Carta Office, firme care au zeci de contracte cu primării conduse de pesediști sunt în realitate controlate de Benea”, arată Cernic. 

Useristul amintește și declarația omului de afaceri Costică Rusu care a povestit în fața magistraților cum a dat o șpagă de 500.000 de euro pentru a obține un contract. 

„Deși acum este europarlamentar, Benea a reușit să-și plaseze oamenii în toate instituțiile care au legătură directă cu CJ Bacău, de la spitalul județean, până la Compania Regională de Apă. Scopul acestei caracatițe este foarte clar: să producă cât mai mulți bani. Singurul mod în care acești oameni pot fi opriți este să îi învingem la urne și să eliberăm comunitățile noastre de influența nefastă a acestor politicieni”, încheie Cernic.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.