ȘOC! CNA a amendat Antena 3 și RTV pentru că au manipulat și dezinformat, vreme de două săptămâni, susținând că useriștii au furat saci cu voturi la Sectorul1. Membru CNA: „Antena 3 și România TV au strigat mai tare decât PSD-ul. Atât de încrâncenate au fost”


ȘOC! CNA a amendat Antena 3 și RTV pentru că au manipulat și dezinformat, vreme de două săptămâni, susținând că useriștii au furat saci cu voturi la Sectorul1. Membru CNA: „Antena 3 și România TV au strigat mai tare decât PSD-ul. Atât de încrâncenate au fost”

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să amendeze posturile Antena 3 şi România TV cu 25.000 lei, respectiv 10.000 de lei, pentru emisiunile în care au afirmat, repetat, că reprezentanții USR ar fi fraudat alegerile pentru primăria Sectorului 1, intrând pe furiș, noaptea, în sediul Biroului Electoral de la S1 și furând saci cu voturi. Potrivit CNA, durata manipulărilor a fost de aproape două săptămâni, între 29.09-11.10.2020.  

CITEȘTE ȘI:UPDATE. Manipularea cu „useriștii care fură saci cu voturi” de la Sinteza Zilei este atentat la siguranța națională! Ciolacu, Firea, Antena 3 și mafia politico-imobiliară de la Sectorul 1 încearcă să provoace haos în București în cea mai grea perioadă a pandemiei

Amenzile primite de cele două posturi de televiziune, portavoci ale partidelor care au subminat independența justiției după alegerile parlamentare din 2016, sunt totuși cu mult mai mici decât s-a propus inițial, grație lui Radu Herjeu, omul infiltrat de Dan Voiculescu și trustul său media la CNA. Astfel, potrivit siteului paginademedia.ro, Dorina Rusu, membră a CNA, a propus 100.000 de lei pentru România TV și 100.000 de lei pentru Antena 3, iar Radu Herjeu 25.000 de lei pentru Antena 3 și 10.000 de lei pentru România TV.

În urma voturilor au trecut propunerile lui Radu Herjeu: 25.000 de lei Antena 3 și 10.000 de lei România TV. Au votat pentru: Nicolaie Bălașa, Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Oana Dincă și Cristina Pocora.

Amenzile decise de CNA vin după ce reprezentații USR au făcut sesizări pentru cele două televiziuni, fiindcă nu au cerut punct de vedere și drept la replică, abordând subiectul doar cu declarații din partea PSD.

Cei care au făcut sesizarea sunt Șerban Remus Cătălin, Milea Dan, Stanciu Radu Valentin, Păiuși Oliver Leon. "În cadrul emisiunii, moderatorii si invitatii, denaturand in mod conștient adevarul, au afirmat ca am fi "furat voturi" singura pseudo-"dovada" fiind faptul ca am stat inholul accesibil publicului si ca doi dintre noi aveau un rucsac in spate", au reclamat aceștia, printre altele, potrivit paginademedia.ro.

Dorina Rusu și-a expus punctul de vedere și a punctat că în emisiunile de la Antena 3 a fost vorba de o lipsă de imparțialitate, iar postul Intact ar fi „inventat o realitate pararelă”.

Dorina Rusu, în ședința CNA:

Rezultatele au fost validate, ceea ce presupune că nu s-a dovedit până în momentul respectiv că există fraudă. Mă gândeam că postul știe mai multe. Imaginile prezentate de Antena 3 se spune că USR-iștii au fraudat și la acest post s-a discutat prima dată.

Eu vorbesc despre sacii de voturi, imaginile acelea pentru prima dată au fost văzute și interpretate la Antena 3. Acolo s-a spus că USR-iștii umblă și fură voturi. Nu știu cine a tras concluzia, dar acolo s-a spus prima dată asta.

Mie mi se pare că echilibrul chiar lipsește. Ca imagine de ansamblu, echilibru lipsește. Ce se întâmplă aici este că un post de televiziune a inițiat o discuție la fraudă care nu a fost dovedidă, că a dat și alte declarații este altceva, dar ceea ce se întâmplă cu acest post a fost s-a plasat de o parte a bătăliei politice de această dată. Antena 3 a inițiat chestia asta. Ceea ce am văzut pe post este că Antena 3 a inițiat un subiect pentru care ancheta nu a dovedit nimic în sensul său. A vrut să inventeze o realitate pararelă".

Cristina Pocora, membru CNA, a lansat la rândul ei un punct de vedere cu privire la cele două televiziuni:

„S-a văzut limpede cum două dintre televiziuni pe subiectul ăsta cu fraudă, au fost furați Tudorache și Firea, Antena 3 și România TV parcă au strigat mai tare decât PSD-ul. Atât de încrâncenate au fost.

Dacă la celelalte trei televiziuni (n.r. B1, Digi24, Realitatea Plus) am văzut că știrea, dezbatarea, subiectul, lucru încă neclarificat - și anume cine a câștigat alegerile - a fost dezbătută cu un echilibru, prezentând ambele variante, din ambele părți câte un punct de vedere, aici am văzut cum verdictul era dat, și au fost furați și Firea și Tudorache. Mi s-a părut că Antena 3 și România TV au fost agenți electorali mai puternici decât a fost PSD-ul în această perioadă care a trecut după exprimarea votului".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.