Dehelean, dezvăluiri în premieră: "Cum a încercat PSD să racoleze useriști". Promisiunile murdare cu care veneau la negocieri pesediștii


Dehelean, dezvăluiri în premieră: "Cum a încercat PSD să racoleze useriști". Promisiunile murdare cu care veneau la negocieri pesediștii

Deputatul USR Silviu Dehelean a relatat pe Facebook modalitatea prin care pesediștii au încercat din 2016 până în prezent să racoleze mai mulți membri de marcă ai Uniunii Salvați România. Inițial, actualul pușcăriaș Liviu Dragnea, la acea vreme președinte al PSD, încerca să racoleze useriști în 2016, imediat după alegerile parlamentare, pentru a nu fi nevoit să facă Guvernul împreună cu ALDE, a precizat Silviu Dehelean. 

"La ceas de seară, am fost poftit la o întâlnire. Mandate fără număr, poziție de ministru, siguranță financiară pe viață, toate acestea mi-au fost promise, dacă făceam atunci pasul spre PSD. Cred că voiau să facă guvern fără ALDE și să cumpere parlamentari la bucată pentru majoritate. Nu doar că nu eram de vânzare, dar nici nu am priceput ce se întâmplă", a povestit Dehelean. 

Ulterior, PSD i-a trimis pe deputații Eugen Nicolicea și Cătălin Rădulescu "Mitalieră" pentru a negocia cu parlamentarii USR. Redăm relatarea integrală a deputatului USR Silviu Dehelean:

"Cum a încercat PSD să racoleze useriști. Voi continua seria unui altfel de raport, cu dezvăluiri din culisele politicii.

Am fost contactat prima dată în jurul datei de 16 decembrie 2016, când încă nici nu știam exact dacă obținusem un mandat de deputat.

La ceas de seară, am fost poftit la o întâlnire. Mandate fără număr, poziție de ministru, siguranță financiară pe viață, toate acestea mi-au fost promise, dacă făceam atunci pasul spre PSD. Cred că voiau să facă guvern fără ALDE și să cumpere parlamentari la bucată pentru majoritate. Nu doar că nu eram de vânzare, dar nici nu am priceput ce se întâmplă.

Au urmat zilele de protest, ocuparea parlamentului și altele. În acea perioadă, printre cele mai ciudate sentimente le trăiai atunci când nimereai cu Dragnea în lift și îți spunea pe nume. Era chiar el, cavaler Sith, care te-a luat în cătare.

O altă stratagemă era să ți se explice unu-la-unu, pe îndelete, ce se întâmplă, într-un fals cadru de amiciție.

Nicolicea ne-a ținut ore în șir, pe mine și pe Stelian Ion, pentru a ne explica cum e cu insula Belina și cum s-a colmatat brațul Dunării, despre ce prostii vor cei de la MCV, despre tot felul de interpretări la deciziile CCR și câte și mai câte.

Iordache ne cerea să fim rezonabili și să nu mai facem scandal pe orice - unde e deja tranșat nu are rost, oricum facem vot. Una dintre vorbele auzite de la el: “Votul e mai tare ca glonțul”. Sunt convins că Lincoln s-a gândit la cu totul altceva decât a fost Comisia Iordache, atunci când a spus-o.

La moțiunea lui Grindeanu, USR a fost primul partid care a anunțat că nu participă la vot. Zvonurile erau că se plimbă sacoșele cu bani pe holurile Parlamentului. Parlamentarii USR nu aveau de unde să știe dacă e adevărat. Totuși, cu o seară înainte de vot, circula o ofertă de primari în două tururi, la schimb cu votul pentru mascarada lor de moțiune. N-am votat-o.

Au urmat mai multe oferte diverse de a trece în barca lor, venite de la pesediști mai mari sau mai mici.

Cea mai simpatică a venit atunci când eram Secretar al Camerei Deputaților și membru în Biroul Permanent. Nimeni altul decât Marian Rădulescu, „deputatul Mitralieră” a încercat să-mi cucerească votul. Îmi punea la dispoziție locul doi pe lista de deputați dintr-un județ pe care PSD îl considera în proprietate și vicepreședinția filialei județene.

Deși nu le-am spus colegilor, am fost convins de la început că parlamentarii USR vor rămâne fideli până la sfârșit principiilor lor, în ciuda presiunilor de toate felurile care ar veni spre ei.

Nici măcar cei care au plecat din USR nu au intrat în alte partide. Există o singură excepție, doar pentru a întări regula.

Am dovedit că facem altfel de politică. Traseismul și cumpărarea de parlamentari ar trebui să dispară din viața politică românească.

Votează în 6 Decembrie!", a scris Dehelean pe Facebook.

PSD a reușit să racoleze un singur parlamentar de la USR, fiind vorba despre comunistul Adrian Dohotaru, iar în acest sens vă recomandăm să citiți următoarele articole: 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.