Zidul dintre libertate și opresiune. Se împlinesc 31 de ani de la prăbușirea Zidului Berlinului. Jos comunismul!


Zidul dintre libertate și opresiune. Se împlinesc 31 de ani de la prăbușirea Zidului Berlinului. Jos comunismul!

Președintele executiv al Fundației Corneliu Coposu – l-am numit pe Ion-Andrei Gherasim, fost șef de cabinet al regretatului Senior și nepot al doctorului Ilie Lazăr, odinioară cel mai tânăr semnatar al actului Marii Uniri de la Alba Iulia – amintește, pe pagina de Facebook a domniei sale, că se împlinesc 31 de ani de la momentul ”9 noiembrie 1989”, când Zidul Berlinului se prăbușea lăsând calea liberă speranței că dictatura comunistă poate fi învinsă și alungată. 

Vă prezentăm comentariul lui Ion-Andrei Gherasim: 

”Au trecut 31 de ani de la data de 9 noiembrie 1989, când zidul Berlinului, zidul dezbinării, zidul dintre libertate și opresiune cădea, cărămidă cu cărămidă, și aducea speranța și credința că hidra roșie se va prăbuși!

A fost clopotul libertății, semnalul declanșării luptei deschise împotriva comunismului pentru milioanele de nemți, polonezi, cehi, unguri, bulgari, letoni, estoni, lituanieni și români.

Pentru toți cei care s-au luptat, s-au jertfit și nu s-au lăsat nici un moment, pentru generațiile viitoare:

JOS comunismul!!!!”

wall-people-2560x1440
(Murală/Zidul Berlinului)
„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.