Începe și la noi furia alegerilor. Un cunoscut medic ATI acuză vicierea alegerilor pe fondul pandemiei scăpate de sub control și anunță că nu votează în 6 decembrie


Începe și la noi furia alegerilor. Un cunoscut medic ATI acuză vicierea alegerilor pe fondul pandemiei scăpate de sub control și anunță că nu votează în 6 decembrie

„Guvernanții ne condamnă la moarte”, scrie pe pagina sa de Facebook Silvia Costinean, medic ATI la Marie Curie și prezență foarte activă în zona rețelelor de socializare, certând autoritățile, conspiraționiștii, vorbind tranșant despre marile probleme ale sistemului sanitar și luptând pentru ca opinia publică să cunoască situația la nivelul real de gravitate la care ne-am aflat încă de debutul pandemiei de SARS-COV-2.  

Supărată că Executivul nu ia în calcul amânarea alegerilor, că le recomandă medicilor din linia întâi să evite discuțiile despre „carantină”, pentru că oamenilor nu le-ar plăcea să audă asta și mai ales revoltată că partidul aflat la guvernare nu se preocupă, înainte de toate, de siguranța și sănătatea populației, impunând măsuri dure pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, doctorița Costinean anunță că nu va merge să voteze în 6 decembrie.  

Ce au făcut autoritățile pentru a preveni raspandirea virusului? NIMIC. Au dat niște ordine - anemice și tardive, cum e cel cu obligativitatea purtării măștii. Dar, controlează cineva respectarea acestei obligații? Eu nu am văzut pe nimeni. Și trec zilnic pe lângă oameni care nu poarta deloc sau poarta incorect masca - unii dintre ei vorbesc tare, alții fumează, își dau jos masca când vorbesc la telefon. Se aude ce vorbești și cu masca la locul ei, dar retardatii nu știu asta.Când ajungi sa fii la voia sortii înseamnă ca țara nu este guvernata. Alegerile sunt doar pentru a mima democrația. Eu nu voi mai mima nimic”, scrie medicul pe pagina sa de Facebook.  

„Nu era vorba numai de gravitatea situației, ci de vicierea alegerilor, pt ca diaspora nu va putea vota. Da, evident ca tb sa scăpăm de psd, dar....Să vedem câți mai suntem în viața in 6 decembrie”, îi răspunde dr. Costinean unui interlocutor.

O altă persoană care se recomandă jurist atrage atenția pe pagina medicului că „alegerile vor fi viciate de situația din diaspora. Țările din jur nu vor permite organizarea alegerilor la consulate. Sunt orașe carantinate. Nu se vor putea deplasa. Din acest motiv alegerile vor fi viciate. Constitutional statul roman nu poate asigura alegeri libere. Daca cineva cere anularea lor după, poate câștiga..”

„Noi ne am făcut datoria. Autoritățile nu au făcut NIMIC să stopeze răspândirea bolii. În acest moment, de fapt, încă de la început, din martie, există state care au aplicat măsuri eficiente, cu rezultate excepționale.  State democratice. Oricine în lumea asta a avut la îndemâna aceste exemple. Este responsabilitatea și VINA celor cu funcții de decizie că nu au aplicat măsuri DOVEDITE a fi eficiente!”, mai scrie dr. Costinean.  

O poziție critică oarecum similară are și medicul psihiatru Gabriel Diaconu, care scrie: 

„Mai rămâne o lună până la alegerile parlamentare,

Iar cifrele de astăzi sugerează o realitate sumbră:

Nu că lucrurile sunt scăpate, oficial, din mână,

Dar și că mintea celor de la centru s-a scufundat în ceață, spaimă și orbirea judecății.  

Îmi pare rău ca sunt contemporan cu astfel de oameni, îmi pare rău pentru că sincer cred că românii merită mai mult, mai bine de atât,

Și îmi pare rău de morți, oameni al căror unic ghinion nu este că au luat un virus păcătos,

Cât că au ajuns să îl ia în grădina perversă a politicienilor nedemni de povara funcției publice pe care o ocupă, reci, lipsiți de umanitate, deposedați de omenie, dornici doar să își securizeze plapuma călduță a unui nou mandat.

Rușine, domnule premier,

Rușine, domnule ministru al sănătății,

Istoria nu va uita cum, la ceasul când ați fi putut face un bine, i-ați condamnat pe mulți la moarte”.

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.