VIDEO Ciolacu: "Stau seara cu Grindeanu mai mult timp decât cu soția. Am jurat pe icoană că nu suntem securiști"


VIDEO Ciolacu: "Stau seara cu Grindeanu mai mult timp decât cu soția. Am jurat pe icoană că nu suntem securiști"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost exmatriculat în 2019 de la studiile doctorale ale Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul", instituție subordonată Serviciului Român de Informații. 

Întrebat joi de jurnalista Alina Manolache (Libertatea) privitor la această exmatriculare, Ciolacu a ținut să menționeze că nu are nicio legătură cu serviciile. Mai mult decât atât, Ciolacu a precizat că are o relație puternică de prietenie cu Sorin Grindeanu, premierul OUG 13, cu care petrece mai mult timp decât cu soția. În condițiile în care opinia publică a spus despre amândoi că sunt securiști, Ciolacu a relatat că Grindeanu a venit la el acasă, unde au jurat pe o icoană că nu au respectivul statut. 

Jurnalistă: Lămuriți-ne și cu Academia SRI. De ce ați renunțat la doctorat? 

Ciolacu: Nu am mai continuat studiile de doctorat la academie. Am luat decizia că în momentul acesta nu e o prioritate pentru mine. Aveam o temă frumoasă ‘Etica în inteligence’, chiar rămâne, e documentată. Nu am finalizat lucrarea, am luat decizia de a nu continua, este o decizie personală.

Nu sunt ofițer, nu am fost, n-am înclinații. Și repet, nu-mi aduc aminte și cu certitudine niciodată vreun ofițer, vreun șef din servicii nu m-a sunat să-mi schimb vreo decizie politică. Puteți să aduceți și Biblia.

Eu am o prietenie neascunsă cu Sorin Grindeanu. Seara, ne mai întâlnim, stăm mult timp împreună, cred că stăm împreună mai mult timp decât stăm cu soțiile. Și aveam această discuție. Vreo două săptămâni au fost atacuri la mine că sunt securist, pe urmă au fost la Sorin că e securist. La mine în sufragerie, la apartament, am o icoană. Și i-am zis: 'Băi Sorine, hai să juram amândoi, că deja nu mai avem niciunul încredere'. Și am jurat amândoi pe icoană.

Vedeți video de la 1:01:10:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.