Ditrăul de pe Facebook. Cor de comentarii rasiste și xenofobe la adresa logodnicei asiatice a primarului Dominic Fritz. Edilul nu a scăpat nici el neatacat pentru originea sa „neromână”


Ditrăul de pe Facebook. Cor de comentarii rasiste și xenofobe la adresa logodnicei asiatice a primarului Dominic Fritz. Edilul nu a scăpat nici el neatacat pentru originea sa „neromână”

Pe mai toate paginile de Facebook care au publicat fotografia lui Costică Duma, în care primarul nou ales al Timișoarei, Dominic Fritz, apare, la depunerea jurământului de acum trei zile, alături de logodnica sa, diplomat ONU, după unele informații de prin presă, sunt numeroase comentarii critice virulente care fac referire la originea asiatică a iubitei și la pericolul pe care îl reprezintă cei doi „străini” pentru viitorul orașului. Un fel de Ditrău, dar doar „virtual” până în acest moment. 

La Ditrău, județul Harghita, în luna februarie a acestui an, localnicii de etnie maghiară au protestat împotriva angajării a doi muncitori din Sri Lanka la o brutărie din comună. 

Pe Facebook, aprecierile rasiste și/sau xenofobe la adresa primarului Fritz și a partenerei sale sunt oarecum în linia criticilor și dezinformărilor propagadate de PSD în anii în care au avut loc proteste masive împotriva tentativelor social-democraților conduși de Liviu Dragnea de a submina justiția: românii care l-au votat pe Dominic Fritz - un „sorosist” al serviciilor secrete - și-au vândut, de fapt, țara, iar logodnica, o „chinezoaică”, este „suspectă” din oficiu din cauza originii sale asiatice, în spatele acestei situații aflându-se interese oculte.

Printre comentatorii xenofobi se află și un medic de la Spitalul Clinic Municipal Timișoara (sau cel puțin asta are trecut la profilul de Facebook). Dan Tudose scrie  chiar mai multe comentarii: „mama, ce ROMANI neaosi avem in timisoara la primarie, o chinezoaica din BANAT si din un "james bond" din Berlin. Parca zicea ca prietena lui este din Timisoara, probabil ca este de pe strada TImisoara din CHina pe stanga”/ numai romani neaosi avem in timisoara, nu comentez daca sunt buni sau nu,doar asa,,,,cine le-a dat "avizul" ca sa fie primar in timisoara....hmm”

Redăm câteva dintre comentariile lăsate de diverse persoane pe paginile Opinia Timișoarei și Tele Europa Nova

Sara Smith (pagina): Agentul evreu german si iubita asiatica,in fruntea Timisoarei ! Bravo Timisoara ! Se zicea ca Ardealul este mintea si Banatul fruntea ! Halal ! Daca fritzomann-ul acesta va fi succesorul lui JohaniSS,prima doamna ne va invata chineza”

Otilia Sfredel:  Nici o surpriza din partea un Soroist minion. V-au furat orasul de subt picioare si va mai si bucurati

Petrica Folica: Dracu a mai văzut, NEOMARXIST evreu cu cetățenie germană finanțat de logodnica chinezoaică și ales primar în orașul martir Timișoara? Hoțul neprins USRist cinstit! Cerem Renumărarea voturilor de la Legerile locale.

Claudiu Cojocaru: Dar până acuma de ce nu am văzut-o pe viitoarea soție si de ce nu sa afișat cu ea cred ca are săi uimească cu mai multe pe cei ce ia ales

Cojo Ioan: O sa avem un presedinte chinez .are multe rude .

Valentin V Catalina: La Biserica Ortodoxă se face cununia?

Cetin Catalin: Felicitari dragi locuitori ai orașului Timișoara am dat dovada de foarte mult patriotism la aceste alegeri! Suntem niște idioți cu diploma care își vand țara și tot ce tine de patria strămoșeasca! A ajuns un german sa ne fie lider! Felicitari pentru noul aer occidental care va cuprinde primăria Timișoara!

Alin Todea: E sora lu nevasta lu Zuckerberg?

Demix Man: O investitie buna pentru duduia... se va amortiza repede..Din intretinut in job cu bani multi... asta da inspiratie.. ... Gogosi... gogosi.. calde... proaspete...haide ti la gogosi..!!

Ce inseamna sa fii someur cetatean european..!! Avem si noi someri... dar in 30 de ani... nici unul nu a ajuns primar...din calitatea de somer.. Cum ramane cu egalitatea de sanse.. aceleasi conditii... aceleasi drepturi...??

Marinela Petrie: Doamne ferește... ce combinație de culori, ea blondă cu ochii albaștri, el negru ca si corbul

Leeliane Lee: Sa curgă cu miere....din Germania...si cu..orez

Foto: Costică Duma (cea în care cuplul apare cu mască sanitară), tion.ro

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.