Adevăratul câștigător e Renato Usatîi


Adevăratul câștigător e Renato Usatîi

Rezultatul turului întâi al alegerilor de duminică nu trebuie să ne bucure. Nu-i nici momentul și nici nu avem moment pentru așa ceva. 

Am văzut multe cazuri, pe ambele maluri ale Prutului, când în turul doi s-au inversat diametral rezultatele. Și în Republica Moldova, unde fraudele electorale și autobuzele din Transnistria reprezintă o dominantă a perioadelor electorale, chiar se poate întâmpla orice.

E clar că acum, mai mult ca niciodată, e necesară o mobilizare exemplară în turul doi a electoratului de dreapta. Republica Moldova are nevoie de un președinte pro-european. De cineva care să o scoată din sfera de inflență a Rusiei. 

De ce spun că adevăratul câștigător e Renato Usatîi? Pentru că procentul său de alegători, unul destul de mare, va influența turul doi. Acum totul depinde spre cine o să meargă aceștia. În declarațiile de aseară, Usatîi i-a criticat pe ambii candidați din turul doi. 

Toată lumea trebuie să fie conșțtientă că în joc sunt democrația și bunăstarea Republicii Moldova. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.