România are datoria de a readuce Basarabia acasă. Unirea este unica soluție


România are datoria de a readuce Basarabia acasă. Unirea este unica soluție

Deși Maia Sandu are șanse mari în turul doi, Dodon și ceilalți candidați pro-ruși la alegerile prezidențiale din Republica Moldova par, conform sondajelor făcute la ieșirea de la urne, a sări de 50% din voturile exprimate în primul tur de scrutin. 

Din păcate, absența auto-impusă a României din Basarabia se cunoaște, iar jocurile politice de acolo evită Bucureștii și se desfășoară preponderent pe axa Moscova-Berlin. 

Înfrângerea candidatului socialist pro-rus în turul 2 poate fi un semnal decisiv de ieșire a Republicii Moldova din acest prizonierat la marginea spațiului de influența al Rusiei. 

Rămân la părerea mea: să tratăm cauza, nu efectul și să înțelegem că Unirea este singura cale reală spre stabilitate și bunăstare a cetățenilor care trăiesc pe pământurilor românești de la Prut și Nistru. 

România are datoria de a prelua inițiativa geopolitică în regiune. România trebuie să își asume aducerea Basarabiei înapoi acasă. Nu mai avem timp de pierdut. Rusia și oamenii ei de la Chișinău sunt responsabili pentru transformarea Republicii Moldova într-un stat eșuat. 

Da, Basarabia va redeveni un spațiu în care oamenii, indiferent de etnie și origine, vor putea să trăiască la standarde europene doar atunci când va reveni pe calea Unirii cu România!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.