Chiar dacă a dat ecologismul în exilații din PSD, ca să fie clar, și de vor încerca, impostorii nu au ce căuta în familia verzilor europeni


Chiar dacă a dat ecologismul în exilații din PSD, ca să fie clar, și de vor încerca, impostorii nu au ce căuta în familia verzilor europeni

Și de-aș vrea, nu aș putea să trec cu vederea elucubrația care s-a format de câteva zile în interiorul unui partiduleț, și așa aproape inexistent, dar care promova, la începuturi, o politică verde.

Această combinație haotică, toxică, de indivizi care nu au nici în clinci, nici în mânecă cu ecologia, dă peste cap și cel mai mic neuron al protagoniștilor, căci nici ei nu știu că nu știu că au devenit peste noapte din roșii, verzi.

La Camera Deputaților, PER îl are în cap de listă, la Argeș, pe faimosul “Mitralieră”, care în efortul susținut de a ne demonstra că el e intelectual pur, că nu a mai putut suporta mârlănia și pupincurismul din partidul pe care până mai acum ceva vreme era în stare să îl apere până în pânzele albe, se afundă, din ce în ce mai tare, în nemernicie, în imbecilitate.

Domnule Rădulescu, eu știam că înțelepciunea vinde odată cu vârsta, dar se pare că domnia voastră a înțelepțit prematur. O fi de  la bolidul de lux, cumpărat în leasing, sau de la ceasurile de firmă, pe care vi le-ați însușit ca să mai acoperiți din lipsurile intelectuale?

N-aveți dumneavoastră nicio vină că alți foști colegi, poate la fel de impostori, au făcut cursuri pe la SRI și parcă vă roade puțin invidia că nu le-ați făcut și dumneavoastră, dar ce facem cu domnia voastră, pentru că mulți spun că nu ați făcut prea multe cursuri din acelea care contează, pe la școala generală, pe la liceu, facultate. Să nu îmi spuneți că aveți școala vieții, că o să mă prăpădesc de râs.

Nu îmi stă în fire să fiu rău, nici măcar nu sunt, poate puțin tembel să cred că dumneavoastră ați putea, deputat fiind, în cazul în care faceți pragul, să ne explicați cum stă treaba cu pactul verde despre care tot vorbesc unii pe la televizor, prin conferințe, și cum v-ați putea asigura dumneavoastră, apărător al mediului și promotor al curatului, în devenire, că veți propune măsuri legislative relevante pentru a atinge ambiția climatică prezentată de Comisia Europeană, în urma revizuirii directivei privind sistemul de comercializare a emisiilor, directivei privind eficiența energetică sau directivei privind energia regenerabilă. Ce fel de inițiative pentru stimularea piețelor principale pentru produse neutre din punct de vedere climatic și produse circulare în sectoarele industriale cu consum intensiv de energie veți propune? 

Cum vă propuneți să protejați, să conservați și să consolidați capitalul natural al țării noastre și să protejați sănătatea și bunăstarea cetățenilor de riscurile și impacturile legate de mediu?

Știu, vi se par, toate, limbi străine, nu? Dar, apropo, cum stați cu scrisul, cititul și vorbitul într-o limbă de circulație internațională? Să zicem, cum stați cu engleza? Vă dați cu “puterea ursului” pe la încheieturile mâinilor de fiecare dată când trebuie să o vorbiți sau îl aveți interpret pe domnul Șerban Nicolae, am văzut că se pricepe, mai ales la vorbe de duh adresate domnișoarele prin Parlament. Despre colegul dumneavoastră, altă dată. Azi este doar ziua dumneavoastră.

Nu știu dacă vă convine poziția mea, dar sper să apreciați sinceritatea și spiritul umorului pe care l-am etalat exact pentru binele și liniștea sufletească a domniei voastre și mai sper să vă văd pe bicicletă într-o zi cu ploaie. Așa face un ecologist adevărat. Își trage pelerina, încalecă pe bicicletă și-i dă bătaie.

Vreau doar să mai știți că la noi, verzii europeni, mârlănia și corupția nu au loc. Ar fi păcat să vă irosiți timpul chiar și pentru a vă imagina că ați putea fi ecologist, verde.  Bine, de imaginat, vă puteți imagina că o să fiți chiar deputat. Mai bine vă retrăgeați în glorie, decât să vă afundați, și mai mult, în mocirlă. Am zis glorie, că așa e vorba, dar și acolo dă cu virgulă.

 

 

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.