Gheorghe Falcă: Vizitele oficiale în SUA, Franța și Israel demonstrează că liberalii au întors România cu fața către Occident. PSD, Rusia și China


Gheorghe Falcă: Vizitele oficiale în SUA, Franța și Israel demonstrează că liberalii au întors România cu fața către Occident. PSD, Rusia și China

 

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă explică importanța vizitelor oficiale efectuate de premierul Ludovic Orban în ultima perioadă, explicând că România s-a întors cu fața către Occident, după o lungă perioadă în care guvernările PSD s-au aflat în intense tandrețuri cu Rusia și China comunistă. 

„Vizita premierului Ludovic Orban la Paris face parte dintr-o adevărată ofensivă diplomatică a Guvernului României, o ofensivă diplomatică începută în urmă cu două săptămâni în Statele Unite și care se va termina săptămâna viitoare în Israel. Aceste vizite dar mai ales nivelul discuțiilor și înțelegerile semnate demonstrează faptul că guvernul liberal în parteneriat cu președintele Iohannis au reușit să repună România ferm pe direcția euro-atlantică”, spune europarlamentarul român Gheorghe Falcă, după turneul diplomatic desfășurat de Ludovic Orban.

„Întâlnirile din aceste zile marchează întâlniri bilaterale cu cei mai importanți aliați ai noștri din spațiul euro-atlantic și cu cel mai important aliat al României din Orientul Mijlociu. Prin aceste vizite, întărim și extindem relațiile deja excelente cu Statele Unite, mai ales pe dimensiunea economică, militară și strategică, cu Franța, mai ales pe dimensiunea economică și de securitate și cu Israelul, în special pe dimensiunea economică și pe cea medicală. Delegațiile române care au mers la Washington și Paris, și care vor merge la Ierusalim, conțin numeroși miniștri și numeroși specialiști, iar acest lucru demonstrează încă o dată greutatea acestor vizite”, explică liderul liberal. 

Europarlamentarul român observă și că avem de-a face cu o schimbare radicală de direcție, după ce în ultimii ani, guvernele PSD, fie că au fost conduse de Ponta, Grindeanu, Tudose sau Dăncilă au transmis public ideea unei apropieri economice și strategice de actori politici care susțin public că scopul lor este să înlocuiască ordinea democratică liberală occidentală cu propriul lor model de societate: Rusia și China. 

„Guvernul liberal a spus stop proiectelor pe care pesediștii le-au semnat cu China, în special în domeniul energiei dar și eventualelor colaborări cu Federația Rusă, colaborări ce puneau în pericol apartenența noastră la sistemul de valori euro-atlantic. În guvernarea liberală, vom rămâne ferm ancorați în structurile euro-atlantice și principala noastră preocupare va fi să întărim și să extindem relațiile speciale pe care le avem cu partenerii noștri din NATO și din UE”, mai spune Falcă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.