Liviu Dragnea, la ceas aniversar, e tot în penitenciar. Și continuă să facă bani! Un fost primar PSD explică de unde i s-a tras tot necazul infractorului de la Rahova


Liviu Dragnea, la ceas aniversar, e tot în penitenciar. Și continuă să facă bani! Un fost primar PSD explică de unde i s-a tras tot necazul infractorului de la Rahova

Infractorul Liviu Dragnea, care ispășește o pedeaspă de trei ani și șase luni în Penitenciarul Rahova, ca urmare a condamnării primite în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, împlinește, astăzi, 58 de ani.  

Trecuți pe linie moartă, alungați sau determinați să plece din PSD, puțini dintre fidelii de odinioară, ale căror gesturi de slugărnicie față de liderul de partid scoteau sute de mii de oameni în stradă în plină iarnă, se gândesc astăzi să-i adresează o urare celui pe care l-au ajutat în asaltul asupra justiției.

Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD din anii de tristă amintire, se numără printre puținii acoliți care nu l-au uitat pe infractorul șef, pe care, nu cu mult timp în urmă, îl ferea cu interlopi musculoși de furia protestatarilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție:

”Astāzi e ziua ta de naștere, Liviu! Îți doresc multā sānātate și multā putere, ca sā treci cu bine și prin aceastā cumplitā încercare! Trebuie sā reziști cu orice preț! Pentru cā te așteaptā familia, prietenii și foarte mulți români care se gândesc mereu la tine!”

Marian Vanghelie, fostul primar penal al sectorului 5, și-a adus și el aminte recent de Dragnea, dar din alt punct de vedere. "PSD a fost cel mai puternic când Iliescu și Năstase s-au aflat la cârmă. Acum sunt lideri care sunt conduși se servicii. Cei care cred ca Liviu Dragnea că pot negocia cu serviciile vor avea soarta acestuia", a precizat Vanghelie în emisiunea moderată de Denise Rifai.

Pe de altă parte însă, compania controlată de Dragnea prin interpuși, deși este în insolvență, își continuă afacerile nestingherită în Teleorman, absorbind în continuare bani publici, după cum dezvăluia recent Clotilde Armand, primarul recent ales al Sectorului 1.

„Verificam nişte achiziţii publice făcute de PSD prin SICAP şi am dat de asta: Tel Drum a mai primit ieri nişte milioane bune de la Consiliul Judeţean Teleorman. 60.367.072 lei pentru ‘Întreţinerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor judeţene din judeţul Teleorman în perioada 2017 – 2021’. Curată insolvenţă la Tel Drum ...”, a scris Armand, pe pagina sa de Facebook.

La începutul anului, pe data de 28 ianuarie, Clotilde Armand a mai făcut o dezvăluire similară: Tel Drum primise la acea vreme patru contracte în valoare de aproximativ 57 milioane de lei din partea Consiliului Judeţean Teleorman.

“Ţineţi-vă bine şi haideţi să facem un calcul împreună. 10.761.647 13.586.743 14.001.371 18.475.091 = 56.824.852 lei (11.891.278 EUR). Atât a câştigat astăzi firma TEL DRUM de la statul român. 4 contracte în valoare de 56.824.852 lei de la Consiliul Judeţean Teleorman. Da, oameni buni... TEL DRUM, aflată în insolvenţă şi judecata pentru fraude europene. Ireal”, a susţinut Armand.

Recent, iubita lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, a făcut o serie de achiziții imobilare costisitoare în București și prin apropierea capitalei, potrivit unei investigații RISE. Sumele uriașe cheltuite de iubita fostului lider al PSD nu aveau cum să fie câștigate de ea din slujbele deținute anterior arestării lui Liviu Dragnea, toate la stat și prost plătite.  

Domnișoara Tănase a investit, anul trecut, peste 350 de mii de euro în proprietăți imobiliare din București și împrejurimi, scriu jurnaliștii de RISE Project. În decembrie 2019, în ajunul Crăciunului, tânăra a cumpărat un apartament de 260 de mii de euro situat aproape de Casa Poporului. În portofoliul imobiliar al Irinei Tănase au intrat și două terenuri cu acces la un lac cu știucă, șalău și biban în județul Ilfov.

Tănase are 27 de ani, și-a deschis un birou de mediator în vara anului trecut și anterior a lucrat la stat, fiind secretara lui Dragnea. În declarațiile de avere din acea perioadă a trecut doar salariile de bugetar și nu a menționat conturi bancare sau proprietăți. Un român cu salariu mediu ar avea nevoie de peste 45 de ani fără alte cheltuieli ca să strângă banii necesari achizițiilor Irinei.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.