Turcescu nu vrea USR la guvernare: "Sper să avem un guvern PNL-PMP!"


Turcescu nu vrea USR la guvernare: "Sper să avem un guvern PNL-PMP!"

Deputatul PMP Robert Turcescu a declarat luni seară, pentru Podul.ro, că și-ar dori ca guvernarea de după alegerile parlamentare să fie formată din PNL și PMP, fără USR, spunând că membrii ultimului partid menționat "nu au maturitatea necesară pentru a înțelege ce înseamnă, ce presupune o intrare la guvernare". În acest context, Turcescu a criticat faptul că cei din USR nu sunt deschiși la negocieri, nici măcar pentru a accepta "compromisuri necompromițătoare".

"Eu sper să avem o guvernare PNL-PMP cu sprijinul minorităților. Cei din USR nu au multe. Nu au maturitatea necesară pentru a înțelege ce înseamnă, ce presupune o intrare la guvernare. Ei sunt încă în faza de copii răsfățați ai politicii românești în care își permit să spună "aia nu, aia nu, nici cu ăia, nici cu ceilalți, cu nimeni". Din nefericire pentru ei, genul acesta de abordare îi transformă în niște personaje cu care greu se poate dialoga. Vor trebui să învețe că nu toți politicienii sunt la fel, că în politică există compromisuri compromițătoare și compromisuri necompromițătoare și dacă vrei să schimbi cu adevărat ceva într-o țară nu o poți face împărțind o țară în băieții buni și băieții răi, în alb și negru. 

Ideea este că sunt câțiva oameni în USR cu care m-aș bucura oricând să fiu parte într-o alianță guvernamentală, dar din păcate sunt puțini. Și mai e ceva, un păcat major, sunt mulți dintre ei niște neomarxiști extrem de derutați în legătură cu lumea în care trăiesc", a declarat Robert Turcescu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.