Ipocrizia Gabrielei Firea: anunță că va lupta pentru apa caldă în Senat, în timp ce NU îl lasă pe Nicușor Dan să își înceapă mandatul de primar


Ipocrizia Gabrielei Firea: anunță că va lupta pentru apa caldă în Senat, în timp ce NU îl lasă pe Nicușor Dan să își înceapă mandatul de primar

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat ieri că mai are de așteptat din punct de vedere procedural pentru a-și exercita funcția, întrucât mandatul i-a fost contestat de 52 de persoane, majoritatea foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, 26 noiembrie, la Curtea de Apel.

"Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel.

Urgența PSD nu este însă rezolvarea problemelor orașului, ci intârzierea preluării mandatului meu. Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor „prieteni”.

În același timp, oamenii PSD – cei responsabili de dezastrul din termoficare – cer imperativ apă caldă și căldură în București, uitând că Firea e încă primar în funcție, iar responsabilitatea este încă a ei! Se dovedește acum că respectul Gabrielei Firea și al PSD București față de cetățenii Capitalei e zero. Pesediștii sunt deja ocupați cu campania electorală pentru alegerile parlamentare și înțeleg probabil să-și facă această campanie pedepsind bucureștenii și neglijându-și atribuțiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat.

Cât despre Gabriela Firea, vă amintiți cum, înaintea alegerilor, susținea categoric că nu se ține de scaunul de primar? După ce a arătat că nu știe să piardă, Gabriela Firea nu reușește nici să părăsească cu demnitate funcția de primar", a scris Nicușor Dan pe Facebook. 

Astăzi, Nicușor Dan a susținut o declarație de presă în fața Primăriei Capitalei, subliniind că Gabriela Firea este în continuare primar general, iar bucureștenii care au probleme cu apa caldă trebuie să i se adreseze acesteia. 

"Azi primar general este Gabriela Firea, săptămâna viitoare tot Gabriela Firea va fi primar general. Dacă cineva are probleme cu apa caldă, trebuie să-l întrebe pe primarul în funcție al Bucureștiului și nu pe mine. E un primar care și-a abandonat mandatul", a precizat primarul ales al Capitalei. 

Totodată, Nicușor Dan a atras atenția că Gabriela Firea îi blochează începerea mandatului pentru ca ulterior să dea vina, din rațiuni electorale, pe noua administrație a Capitalei pentru nerezolvarea problemelor cu care se confruntă bucureștenii, precum cea a serviciului de încălzire. 

"În mod deliberat se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni în ceea ce privește serviciul de încălzire, tocmai pentru ca, în stilul binecunoscut, PSD să dea vina pe noua administrație că nu e în stare să rezolve problemele orașului", a mai precizat Nicușor Dan. 

În acest sens, primarul ales al Capitalei a avertizat că bucureștenii se vor confrunta cu o iarnă grea din cauza Gabrielei Firea, care ține în continuare cu dinții de fotoliul de edil. 

"Bucureștiul va avea trei mari probleme în zilele următoare: criza medicală, criza căldurii și apei calde și criza financiară. Când am vorbit de iarna grea, m-am referit la criza căldurii și apei calde, pentru că acolo e nevoie de niște măsuri preliminare, de stocuri de materiale pentru intervenții de urgență, de pregătirea unor echipe de intervenții și nu am informații că lucrurile acestea se întâmplă", a adăugat Nicușor Dan. 

În tot acest timp în care nu-l lasă pe Nicușor Dan să își exercite funcția de primar al Capitalei, candidata PSD București la Senat, Gabriela Firea, anunță pe Facebook un proiect de lege de amendare a Legii Termoficării, pe care-l va depune după ce va accede în funcția de senator, "astfel incat toamna sa se poata furniza caldura mai devreme". 

"Caldura in case, mai devreme! Printre primele initiative parlamentare ca senator de Bucuresti va fi cea privitoare la modificarea intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic. Voi depune imediat dupa depunerea juramantului un Proiect de lege de amendare a Legii Termoficarii, astfel incat toamna sa se poata furniza caldura mai devreme in apartamente si institutiile racordate, fata de cat prevede acum cadrul legislativ.

Un prim pas in aceasta directie l-am facut ca primar general, in 2018 cand, la solicitarea noastra, a fost modificata hotararea de guvern 117/1994.

Am solicitat atunci modificarea intervalului de timp calculat ca referinta : media pe 3 zile intre orele 20,00 si 6,00, pentru care se asteaptau 10 grade prin lege.

Anterior, ani de zile, s-a dat drumul foarte tarziu la caldura, pentru ca intervalul era 18,00 - 6,00. Foarte mare!

Deci, se dârdâia toamna tarziu in case.

La cererea cetatenilor care imi scriu si acum ca le este frig in case din cauza acestor restrictii legale, propun micsorarea si mai mult a acestui interval, cu inca 2-3 ore.

Astfel incat in momentul in care se resimte deja rece in apartamente si birourile racordate la sistemul centralizat sa se poata furniza agentul termic.

Acest lucru se poate realiza prin lege votata in Parlament, cum am precizat anterior, sau printr-o hotarare a Guvernului (cadrul legal existent in prezent este art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr. 337/ 16.05.2018).

Propun, de asemenea, ca persoanele si familiile care cer amanarea livrarii agentului termic, din cauza problemelor financiare, sa fie sprijinite, astfel incat sa nu se imbolnaveasca, stand in frig, in propria casa", a scris Firea pe Facebook. 

Populismul acestei inițiative este grețos. Dacă ar fi fost atât de interesată de faptul că bucureștenii dârdâie de frig prin apartamente, Firea ar fi cerut PSD-ului să inițieze acum în Parlament un astfel de proiect de lege care să parcurgă rapid pașii procedurali către votul final. 

CITIȚI ȘI: Politiciana FAKE Gabriela Firea. Fosta primăriță PSD îi păcălește pe bucureșteni că va lupta și mai mult pentru Capitală, așa cum i-a mințit cu candidaturile foștilor fotbaliști Cornel Dinu și Daniel Pancu

Și primarul ales al Sectorului 6, liberalul Ciprian Ciucu, a subliniat, pe Facebook, ipocrizia Gabrielei Firea: "Asta înseamnă să fii ipocrit! Politicianism la cote maxime! Să fii Primar General încă în funcție, să nu faci lucrări la timp la rețeaua de termoficare, să le amâni lucrările până în buza iernii ca să nu sapi Sectorul 6 în preambulul și în timpul campaniei electorale și apoi să vii să vorbești despre ce vei face tu pentru apa caldă din poziția de parlamentar!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.