Datoria uriașă pe care România o are de plătit în 2020 din cauza PSD. Cîțu: "Dragnea, Ciolacu și Grindeanu au transferat bani de la buget în buzunarele proprii!"


Datoria uriașă pe care România o are de plătit în 2020 din cauza PSD. Cîțu: "Dragnea, Ciolacu și Grindeanu au transferat bani de la buget în buzunarele proprii!"

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a publicat luni seară un mesaj pe Facebook în care precizează care este datoria pe care o are de plătit statul român în 2020 din cauza grupului infracțional organizat PSD. Concret, România are de plătit în 2020 aproximativ 50 de miliarde de lei datorii pe care le-a făcut guvernarea PSD într-o perioadă în care economia globală era pe creștere. 

"Peste câteva zile trebuie să plătim aproape 10 miliarde lei pentru un împrumut făcut de Dragnea și Ciolacu în august 2017. Nu era nicio criza economică. Din contră. Economia globală o ducea foarte bine. În loc să reducă cheltuielile PSD, total IRESPONSABIL, a crescut deficitul bugetar și împrumuturile", a subliniat ministrul. 

Totodată, Cîțu a precizat că "Dragnea, Ciolacu, Grindeanu și gașca lor, pe lângă OUG 13 au transferat bani de la buget în buzunarele proprii", iar pe cale de consecință vor răspunde în fața legii. 

Redăm comunicatul ministrului de Finanțe:

"Marcel Ciolacu, veți plăti TOȚI pentru distrugerea economiei!

PSD a distrus economia României.

În 2020 trebuie să plătim aproape 50 de MILIARDE lei datorii făcute de PSD în perioada când economia globala avea creștere economică.

Ca să fie clar, aproximativ 50 de MILIARDE LEI doar în 2020.

Peste câteva zile trebuie să plătim aproape 10 miliarde lei pentru un împrumut făcut de Dragnea și Ciolacu în august 2017. Nu era nicio criza economică. Din contră. Economia globală o ducea foarte bine. În loc să reducă cheltuielile PSD, total IRESPONSABIL, a crescut deficitul bugetar și împrumuturile.

Daca PSD nu ar fi cheltuit acești bani pentru partid și nu ar fi crescut deficitul acum puteam să-i folosim pentru sănătate. Un guvern responsabil ar fi avut surplus la buget în perioada de creștere economică.

Da, Dragnea, Ciolacu, Grindeanu și gașca lor, pe lângă OUG 13 au transferat bani de la buget în buzunarele proprii.

Până și Grecia a ajuns la surplus bugetar în perioada de creștere economică din ultimii ani.

Este îngrozitor cum și-au bătut joc de România.

Din puntcul meu de vedere, așa arată o strategie premeditată de distrugere a economiei naționale și pentru asta vor raspunde toți".

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.