FOTO Dodon și PSRM au plimbat ajutorul RUSESC prin tot Chișinăul, cel românesc – sub pod. Cum au fost prezentate 5 autospeciale donate de Moscova


FOTO Dodon și PSRM au plimbat ajutorul RUSESC prin tot Chișinăul, cel românesc – sub pod. Cum au fost prezentate 5 autospeciale donate de Moscova

Primăria municipiului Chișinău a prezentat astăzi, 16 octombrie, o donație din partea administrației orașului Moscova, un lot de autospeciale pentru întreținerea infrastructurii rutiere. Lotul de mașini este constituit din 5 unități specializate, cu rulaj pentru deszăpezirea și salubrizarea drumurilor. Autospecialele vor fi distribuite Î.M. Regia „Exdrupo”.

Potrivit Deschide.md, prezentarea celor 5 autospeciale a avut loc în felul următor: s-au deplasat în coloană pe artera principală a orașului, au pornit din fața Primăriei spre sectorul Buiucani, iar la drumul cu sens giratoriu de la Piața Cantemir (intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt cu străzile Ion Creangă, Calea Ieșilor și Henri Coandă) s-au întors pentru a reveni la ora 11:00 în fața Primăriei, unde au fost parcate.

La evenimentul de prezentare a participat și Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Primarul general, Ion Ceban, și ambasadorul Oleg Vasnețov au susținut declarații de presă, în limba rusă.

Pentru comparație, în luna mai, când la Chișinău a ajuns un lot de materiale, echipamente medicale și medicamente din partea României, format din 20 camioane, acestea au fost primite sub podul din cartierul Telecentru. Ajutorul umanitar, în valoare de 3,5 milioane euro, oferit de România cetățenilor moldoveni, urma să fie prezentat în PMAN. O solicitare pentru locația respectivă a existat din partea autorităților române. Însă, guvernarea de la Chișinău a decis să primească cele 20 camioane sub un pod. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.