Sebastian Lăzăroiu: pensia specială a lui Dorneanu trebuie tăiată și adusă la nivelul pensiei unui tractorist care a muncit toată viața


Sebastian Lăzăroiu: pensia specială a lui Dorneanu trebuie tăiată și adusă la nivelul pensiei unui tractorist care a muncit toată viața

Scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu explică, pe Facebook, că premierul Ludovic Orban ar trebui să-i taie pensia specială șefului CCR, Valeriu ”Slugorneanu” Dorneanu, pensie care, finalmente, ar fi corect să ajungă la nivelul celei încasate de un tractorist care a muncit toată viața.

Vă prezentăm comentariile lui Sebastian Lăzăroiu:

”Ei, am trăit s-o vedem și pe asta. Băiatul ala cu spor de prafuri și capătul bretelelor la Moscova a decis să devină mai vorbăreț. Se plânge că-l atacă premierul, se victimizează, amenință că va trimite scrisori la organismele internaționale, declară intangibilă Curtea Constituțională, pe care vremelnic și prin mărinimia unui tătuc aflat după gratii o păstorește.

Dar să ne amintim: in cazul Kovesi, Dorneanu și politrucii lui cu aere de constituționaliști au fost plesniți peste botic chiar de CEDO. Mai mare rușine pentru activitatea lor, constând in decizii luate la toaleta instituției, nu s-a mai văzut.

Deci unde ar vrea să se plângă el? Cine să-l bage în seamă pe obscurul Dorneanu, cunoscut în mediile juridice internaționale doar ca șiretul unor puternici ai zilei, de la Iliescu la Dragnea?

Sper ca Orban să facă tot ce promite acum și să nu se limiteze doar la niște declarații de descurajare. Adică să populeze Curtea cu magistrați de carieră și să-i taie pensia lui Slugorneanu măcar la nivelul unui tractorist care a muncit toată viața decent, fără să se dea expert în probleme constituționale”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.