Dodon pregătește eliminarea Mitropoliei Basarabiei. Implicarea Bisericii Ortodoxe Ruse în jocul geopolitic de la Chișinău


Dodon pregătește eliminarea Mitropoliei Basarabiei. Implicarea Bisericii Ortodoxe Ruse în jocul geopolitic de la Chișinău

Igor Dodon dovedește, în toate, că îl copiază pe Vladimir Putin. Recenta sa declarație îmi dă fiori. Dodon a promis că, dacă va fi reales, va interzice toate celelalte culte care nu se supun Bisericii Ortodoxe Ruse – în fapt, un instrument al Kremlinului manevrat de FSB și GRU.

Exact asta se întâmplă în Rusia cu bisericile evanghelice. O prigoană împotriva creștinilor baptiști, penticostali și alte culte. Asta vrea să facă Igor Dodon în R. Moldova.

Să nu uităm niciodată că Biserica Ortodoxă Rusă este o armă pe care Moscova o folosește din plin, de secole, în jocul geopolitic regional. Vladimir Putin, în acest context, se pliază pe un vechi delir rusesc. Acela că Rusia va fi a treia Romă și, vezi Doamne, salvatoarea ortodoxiei. Asta în afară de visul din testamentul țarului Petru cel Mare.

Vă atrag atenția că adevărata miză a declarațiilor lui Dodon este eliminarea Mitropoliei Basarabiei. Care-l deranjează la culme. Pe el îl isterizează tot ceea ce e românesc.

Pentru neofiți, precizez că în R. Moldova avem Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove (condusă de KGB-iști și păpușată draconic de așa-zisa Biserică Ortodoxă Rusă) și Mitropolia Basarabiei.  

Din 1992 se poartă o luptă la baionetă împotriva Mitropoliei Basarabiei. Cu toate acestea, în pofida prigoanei, în ultimii doi-trei ani, mulți preoți au părăsit Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove și au trecut la Mitropolia Basarabiei. Miza lui Dodon este eliminarea acesteia.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.