Marea reformă a PSD: Oprișan și Tudorache se pregătesc pentru a fi parlamentari


Marea reformă a PSD: Oprișan și Tudorache se pregătesc pentru a fi parlamentari

Fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, la Digi24, că el și Marian Oprișan s-ar putea regăsi pe listele PSD pentru alegerile parlamentare, deoarece au obținut scoruri bune la locale, deși au pierdut. Dan Tudorache a spus că, având în vedere scorul pe care l-a obținut în cursa pentru primărie, de 40%, “direcția” pe care o vede este spre alegerile parlamentare, unde se va înscrie pe lista PSD pentru Camera Deputaților.

"Dacă (candidații la alegerile locale – n.red.) au luat un rezultat bun, chiar dacă nu au ajuns primari, e normal. Dacă au luat un rezultat foarte prost, cu siguranță nu se vor regăsi (pe listele de la alegerile generale – n.red.)", a mai spus Tudorache.

Întrebat dacă scorul obținut de Marian Oprișan pentru șefia Consiliului Județean Vrancea, deși a pierdut, îl recomandă pentru a se regăsi pe liste, Tudorache a precizat: "Eu așa cred, pentru că organizația de Vrancea va avea un cuvânt de spus. Părerea mea e că Oprișan se va regăsi. E un punct de vedere personal. Ei la Vrancea fac lista, o aprobă președintele partidului, dar cred că va fi".

CITIȚI ȘI: PSD continuă „reforma”. Baronul roșu de Vrancea, îndepărtat cu forța de colegi. Pesedistul care îl va înlocui este însurat cu una din fostele amante ale lui Oprișan

Dan Tudorache a mai ţinut să precizeze că, pentru ca un membru PSD să candideze la parlamentare, criteriul de selecţie este să nu aibă niciun fel de condamnare în justiţie.

"Aşa, plângeri penale au toţi politicienii. Cred că fiecare politician are 10 plângeri penale, că la noi e sport naţional. Asta nu înseamnă că sunt şi vinovaţi. O instanţă hotărăşte. Trimiterea în judecată nu înseamnă că eşti vinovat. Când te-a condamnat în primă instanţă, poţi să spui că eşti pe jumătate vinovat. Cu siguranţă nu vom avea pe liste niciun condamnat în primă instanţă", a explicat social-democratul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.