Rareș Bogdan: "Scorul Gabrielei Firea ar fi trebuit să fie în jur de 24-26%! O parte din populație se lasă manipulată extrem de ușor!"


Rareș Bogdan: "Scorul Gabrielei Firea ar fi trebuit să fie în jur de 24-26%! O parte din populație se lasă manipulată extrem de ușor!"

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat marți într-un interviu pentru Libertatea că principalul oponent al liberalilor rămâne PSD. Mai mult, pe fondul aparentelor schimbări de la nivelul PSD, liberalul a afirmat că peneliștii nu sunt îngrijorați de noua formulă a pesediștilor, întrucât președintele acestora, Marcel Ciolacu, continuă aceleaşi politici precum cele ale lui Dragnea, Codrin Ştefănescu, Bădălău, Nicolicea, însă ușor mai „coafate”.

"PSD încă nu a înțeles greșelile pe care le-a făcut. Marcel Ciolacu, noul lider al PSD, continuă aceleași politici, chiar dacă ușor coafate, cu privire la dușmanul extern, străin. E o retorică puțin îmbrăcată în catifea, dar de același cu cea a lui Liviu Dragnea ș ia găștii de tristă amintire Bădălău, Paul Stănescu, Codrin Ștefănescu, Nicolicea ș.a.m.d. Vom încerca să-i contracarăm și să venim cu proiecte ambițioase, de dezvoltare. Campania de la locale a fost structurată pe subiectul realizărilor și a bunei guvernări din județe conduse de primari și șefi de Consiliu Județean liberali", a spus Rareș Bogdan.

Întrebat dacă PNL se teme de Gabriela Firea, în condițiile în care aceasta va deschide lista PSD de candidați pe București la Senat, Rareș Bogdan a infirmat un asemenea scenariu, atrăgând atenția că scorul acesteia de la alegerile locale trebuia să graviteze în jurul procentului de 26%, nu 39% cât a obținut. În acest context, liberalul a anunțat că se vor studia motivele pentru care Firea a obținut scorul de 39% în cadrul alegerilor locale, întrucât aceasta a avut un mandat dezastruos în care nu a făcut nimic pentru bucureșteni.

"Gabriela Firea a scos nepermis de mult pentru cât de puțin a făcut. Scorul ei ar fi trebuit să fie în jur de 24-26%. Faptul că a obținut 39% se datorează unor consultanți foarte buni, dar în același timp arată și că o parte din populație se lasă manipulată extrem de ușor. După un mandat dezastruos în care nu ai făcut nimic pentru bucureșteni, în care nu ai rezolvat nicio problemă, de la trafic la căldură, apă caldă, urbanism și multe altele să mai primești aproape 40% dintre voturile bucureștenilor mi se pare o chestiune care merită studiată. Nu e un adversar de temut, a pierdut urât, nu a știut să piardă. Jurnaliștii, analiștii și consultanții vorbesc despre un anumit mod de a pierde, de a avea o eleganță în raportarea la alegători. În schimb, ea a pierdut urât, a pierdut atacându-și proprii aliați, partidul, instituțiile statului, adversarii politici. Nu cred că a făcut-o pentru a-și păstra mobilizarea pe propriul electorat din Capitală, ci dintr-o frustrare majoră și din surpriza acestei pierderi care din punctul nostru de vedere era previzibilă", a adăugat liberalul.

Vedeți video:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.