Tudorache hărțuiește procurorul care conduce BES1, catalogat de trompetele PSD drept #rezist! Plângere penală depusă la SS de avocatul pesedistului


Tudorache hărțuiește procurorul care conduce BES1, catalogat de trompetele PSD drept #rezist! Plângere penală depusă la SS de avocatul pesedistului

Avocatul pesedistului Dan Tudorache a anunțat joi seară la Antena 3 că a depus o plângere penală la Secția Specială contra procurorului care conduce BES1, Nicolae Sprîncu. Plângerea penală s-a fundamentat pe filmările prezentate într-un mod manipulator de Antena 3, trompetele lui "Felix" pretinzând că un userist a luat un sac cu voturi din una dintre sălile din sediul BES1, ceea ce s-a dovedit totalmente fals.

CITIȚI ȘI: OFICIAL! BES demontează cea mai odioasă manipulare lansată vreodată de Antena 3: "Persoana care caută printre saci lucrează în cadrul Primăriei Sector 1!"

"Mie-mi este clar că nu s-a respectat procedura. Trebuie să se clarifice pe calea acțiunilor legale pe care le-am promovat. Inclusiv în această seară, probabil că presa nu știe, am formulat o plângere penală la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Evident, îl are în capul listei pe domnul procuror care ocupă postul de președinte al biroului electoral de sector.

Domnul procuror nu a fost în măsură să ceară nimănui acordul pentru această acțiune și anume să pătrundă cu niște persoane, altele decât cele îndrituite, în camera respectivă, să ridice un sac, să-l desigileze și să preia de acolo o serie de documente. Trebuia să întocmească proces-verbal, când s-a ridicat, ce s-a ridicat, ce s-a restituit, când s-a sigilat din nou, când s-a închis ușa, câte minute s-a stat, ce au luat, ce au căutat. Nu există niciun astfel de act. Există o singură hotărâre, de modificare a unor procese-verbale și atât", a spus avocatul lui Tudorache.

Astfel, edilul în funcţie al Primăriei Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, vineri, că a fost chemat la audiere de SS luni la ora 13.00, pentru a oferi detalii cu privire la plângerea pe care a făcut-o în legătură cu incidentele de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Pesedistul a explicat că plângerea vizează faptul că liderul USR Dan Barna a fost lăsat să intre în incinta biroului electoral în acea noapte şi că reprezentaţi ai USR-PLUS erau în acea încăpere peste sacii cu procese verbale, deşi nu aveau un act în prealabil de la BES 1. (sursa: Adevărul)

De subliniat că trompetele anteniste l-au catalogat ieri seară pe Sprîncu drept "procuror #rezist", din considerente pe care vi le prezentăm citând un fragment de pe site-ul lui Răzvan Savaliuc, Luju: "Potrivit GIP, Sprincu a fost retrogradat in urma modificarilor legilor Justitiei produse in timpul guvernarii PSD. Concret, procurorul era delegat procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, dar a fost obligat sa revina la locul sau de munca, respectiv Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1. Cu alte cuvinte, a avut direct de suferit ca urmare a deciziilor PSD, partid care astazi acuza o frauda electorala asupra careia Biroul Electoral al Sectorului 1 condus chiar de procurorul Sprincu trebuie sa se pronunte.

De asemenea, Grupul de Investigatii Politice arata ca seful Biroului Electoral de la Sectorul 1 a fost un vehement contestatar al fostului ministru al Justitiei din Guvernele PSD, Tudorel Toader, si un sustinator al lui Augustin Lazar (foto dreapta, langa Klaus Iohannis), fostul Procuror General al Romaniei. De altfel, Nicolae Sprincu s-a numarat printre procurorii care au sustinut solicitarea adresata ministrului Justitiei de la acea vreme Tudorel Toader de renuntare la procedura de revocare a lui Augustin Lazar".

În acest context, reliefăm că acțiunea pesedistului Tudorache la SS este una disperată, iar tot ce va obține va fi hărțuirea procurorului Sprîncu fără consecințe juridice. În acest sens, amintim că procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a declarat, joi seară, pentru Europa FM, că Secția Specială nu a trimis în judecată, de la înfiinţare, niciun procuror şi niciun judecător pentru corupţie, lucru care nu s-ar fi întâmplat dacă DNA ar fi avut în continuare această competenţă. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.