Politiciana FAKE Gabriela Firea. Fosta primăriță PSD îi păcălește pe bucureșteni că va lupta și mai mult pentru Capitală, așa cum i-a mințit cu candidaturile foștilor fotbaliști Cornel Dinu și Daniel Pancu


Politiciana FAKE Gabriela Firea. Fosta primăriță PSD îi păcălește pe bucureșteni că va lupta și mai mult pentru Capitală, așa cum i-a mințit cu candidaturile foștilor fotbaliști Cornel Dinu și Daniel Pancu

Învinsă în cursa pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea se pregătește pentru un post de parlamentar. Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni că Firea trebuie să fie în linia întâi a pesediștilor, motiv pentru care o va răsplăti cu un post de parlamentar. Potrivit informațiilor din presă, Gabriela Firea ar urma să deschidă lista PSD de candidați pentru Senat la București.

Ciolacu: "Mi-aş dori ca doamna Gabriela Firea să candideze pentru un post în Parlamentul României. Consider că doamna Gabriela Firea trebuie să fie în linia întâi a PSD. Rezultatele bune ale PSD se datorează şi în mare măsură doamnei Gabriela Firea".

"Eu am să mă bat în continuare pentru Bucureşti din postura de parlamentar. Dacă nu o mai pot face ca primar general o voi face cu prisosinţă şi voi demonstra ca parlamentar", a spus Firea după ce a pierdut bătălia pentru al doilea mandat de primar.

În acest context, dorim să subliniem falsitatea de care dă dovadă Firea atunci când spune că se va bate în continuare pentru București. Dacă ar fi dorit cu adevărat să se bată pentru interesele Capitalei, Gabriela Firea ar fi ales accederea în funcția de consilier general al Municipiului București. În schimb, Firea alege să se retragă din administrația Capitalei, neacceptând postul de consilier general al Municipiului București, și va încerca să obțină un post de parlamentar în Senatul României. Așadar, candidatura Gabrielei Firea pentru Consiliul General al Capitalei a fost una fake.

Tot din categoria candidaturilor fake le invocăm pe cele ale foștilor fotbaliști Daniel Pancu și Cornel Dinu, care au fost incluși de Firea pe lista PSD de candidați pentru Consiliul General al Capitalei doar din rațiuni de imagine. Cele două personalități sportive nici nu au avut de gând să îi reprezinte pe bucureșteni în Consiliul General al Capitalei, aspect ce reiese din declarațiile lor.

Daniel Pancu a început să râdă când a auzit că a ajuns în Consiliul General al Capitalei și a anunțat că nu ia în calcul să acceadă în respectiva funcție.

"Ha, ha, ha,ha. Chiar am câştigat la alegeri? Voi ştiţi că fotbalul e viaţa mea şi rămân antrenor! Chiar acum fac analiza meciului de aseară şi apoi merg la antrenament, că vineri avem meci la Craiova", a spus Pancu pentru Telekom Sport.

Cornel Dinu a spus, într-un interviu pentru RFI, că se retrage din Consiliul General: "Am avut această propunere, să fiu trecut pe listă. M-a sunat o doamnă Capatos (Monica Capatos, soția lui Daniel Capatos de la Antena 1; doamna Capatos a fost angajată la Primărie de Firea, făcând parte din clientela antenistă a acesteia). Am avut o anumită surpriză când am văzut componența listei celor care candidau. M-am gândit foarte serios, am o anumită vârstă. Eu le mulțumesc celor care m-au ales și care au avut încredere. Mai mult ca sigur voi sta acasă".

Astfel, bucureștenii care au ales Firea și PSD la alegerile locale pentru că pe lista de candidați se aflau Daniel Pancu și Cornel Dinu au fost înșelați de fosta primăriță pesedistă, fiind victimele unui simplu exercițiu de imagine al acesteia. Reliefăm că a fost vorba despre un simplu exercițiu de imagine nu doar din perspectiva faptului că cele două personalități nu aveau de gând să îi reprezinte pe bucureșteni, fiind candidați fake, ci și din prisma competențelor administrative necesare activității în Consiliul General al Capitalei, Cornel Dinu și Daniel Pancu nefiind cunoscuți ca având expertiză în domenii precum digitalizare, urbanism, combaterea poluării, rezolvarea problemei traficului etc.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.