Sociologul Sebastian Lăzăroiu explică pe înțelesul tuturor isteria Danei Budeanu și a Antenei 3: ”Firea PIERDE Primăria Capitalei!”


Sociologul Sebastian Lăzăroiu explică pe înțelesul tuturor isteria Danei Budeanu și a Antenei 3: ”Firea PIERDE Primăria Capitalei!”

”Pierde Firea”, explică scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu, pe Facebook, delirul așa-ziselor înregistrări revărsate de Dana Budeanu și propagandiștii Antena 3, în disperare de cauză, cu scopul de a-l compromite cu orice preț pe Nicușor Dan, care a devansat-o pe primărița PSD-istă și dezastruoasă Gabriela Firea în preferințele de vot ale bucureștenilor.

”Când Antena3 linșează un candidat inainte de alegeri, nici nu mai am nevoie să văd sondaje, răsuflu ușurat”, precizează Lăzăroiu, care comentează la bășcălie ultima campanie de fake news lansată de PSD, Dana Budeanu și Antena 3:

”A apărut și a doua ‹inregistrare› cu Nicușor Dan. Am vazut puțin niște imagini cu doi oameni care merg pe stradă. Un comentariu din off ne informează că unul dintre ei e Nicușor, iar celălalt e prieten din copilărie cu nu stiu cine. Tot din off (panaramă, așa a numit-o Nicușor) ni se spune că Nicușor Dan e ‹șeful interlopilor›.

Am inchis putin ochii ca să-mi imaginez si mi-au apărut secvențe dintr-un film cu un tânăr matematician genial, imbrăcat ponosit, ușor zburlit, ca Einstein, care era tartorul tuturor cazinourilor. El deținea tot felul de scheme numerice, calcule de probabilități și, prin ele, stăpânea toată fauna vieții nocturne din Vegas. Mafioți, miliardari, traficanți, dependenți, toată lumea asta dubioasă era la picioarele lui.

Cine ar fi crezur? Dacă îl vedeai pe stradă, iți venea instinctiv să-i arunci o monedă sau să-i dai jumătate din burgerul tău. Si totuși, omul era inima și creierul tuturor operatiunilor ilegale, sufletul înșelătoriilor la ruletă, microprocesorul manevrelor oculte la Black Jack.

Vreți să știți cum se termină filmul? Ei, bine, pe generic apare: ‹Pierde Firea›”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.