Firea, desființată de un politolog pentru inaugurarea Pasajului Ciurel: "Se putea numi, desigur, Podul către Nicăieri!"


Firea, desființată de un politolog pentru inaugurarea Pasajului Ciurel: "Se putea numi, desigur, Podul către Nicăieri!"

Primarul Capitalei Gabriela firea a anunțat că pasajul rutier Ciurel din Capitală se va deschide sâmbătă. În acest context, candidatul dreptei unite la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a pus la îndoială utilitatea pasajului, catalogând proiectul Gabrielei Firea drept o operațiune de imagine.

Nicușor Dan, la RFI: "Din păcate, (Pasajul Ciurel - n.r.) nu ajută la mare lucru. Este un pasaj prin care maşinile care vin pe Splaiul Independenţei pot să facă stânga şi dreapta pe Şoseaua Virtuţii. Asta este tot ce aduce acest pasaj. Este mai mult o operaţiune de imagine, decât un beneficiu concret pentru oraş".

Cu o lungime de aproximativ 1 kilometru, din care un sfert reprezintă podul peste Dâmbovița, construcția a costat 50 de milioane de euro, potrivit primarului Gabriela Firea.

Totodată, sociologul și politologul Sebastian Lăzăroiu a luat peste picior proiectul Gabrelei Firea, spunând că mai bine se numea Podul către Nicăieri. Lăzăroiu a mai punctat că proiectul reflectă lipsa de viziune, incompetența, înșelătoria din timpul administrațiilor Firea / Oprescu.

Lăzăroiu, pe Facebook: "Firea va inaugura in câteva zile o instalație artistică, destul de scumpă, intitulată Pasajul Ciurel. Se putea numi, desigur, Podul către Nicăieri, pentru că urci pe pod și pe urma faci brusc la stânga. Dacă o iei înainte, spre celălalt capăt, ajungi realmente Nicăieri. Eventual, dacă mergi cu tancul, poți înainta mai departe prin câmp. Nu e o lucrare de infrastructură, cum ar putea crede neinițiații, este o operă de artă, cam cum e cartoful tras în țeapă, și reflectă lipsa de viziune, incompetența, înșelătoria din timpul administrațiilor Firea/Oprescu.

Eu zic că Firea mai merită un mandat, măcar pentru a vedea și noi ce ne așteaptă la capătul misterios și inexistent al podului. S-ar putea să descoperim un iepuraș gigant și niște ouă megalitice din care ies caracatițe mici, dar promițătoare".

Și jurnalistul Mircea Marian (Newsweek România) a semnalat pe Facebook inutilitatea proiectului, căci podul se termină într-un teren viran, între blocuri.

Mircea Marian: "Podul Ciurel, mândria regimului Voluntari. După cum se vede, podul se termină, inteligent, într-un teren viran, între blocuri. După cum scria cineva, cel mai util ar fi să îl facă derdeluș, la iarnă".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.