Și-n București, sistemul medical de stat ucide. „Dreapta“ domnilor Dan și Voiculescu îl repară cu lozinci leșinate!


Și-n București, sistemul medical de stat ucide. „Dreapta“ domnilor Dan și Voiculescu îl repară cu lozinci leșinate!

Spitalele de stat aflate în subordinea doamnei Firea, 19 la număr, plus vreo 600 de cabinete medicale școlare, toacă 90 de milioane de euro pe an. Unde se duc banii aceștia? În buzunarele amicilor doamnei Firea.

Presa e plină de exemple despre clientela clanului de Voluntari numită peste aceste spitale. La spitalul Filantropia, unde nasc an de an 5.200 de tinere mămici, șefa consiliului de administrație e o domnișorică de 27 de ani, fără nici o competență în domeniul medical. Este “pila“ ilustrului general de patru stele Gabriel Oprea.

La administrația spitalelor București, doamna Firea a angajat pictori, profesori de geografie și de istorie. Aceștia sunt oamenii care încasează banii bucureștenilor. Ca să înțelegeți dimensiunile risipei: în 2017, cheltuielile de personal ale administrației spitalelor erau de 41 de milioane de lei. În 2020, ele au crescut cu 350% (!!!) ajungând la 146 de milioane de lei. Pentru ce? Nu, nu pentru medici și asistente, ci pentru pilele doamnei Firea.

În schimb, nu se găsesc 900.000 de euro pentru achiziționarea unui banal RMN. Câte luni se stă la coadă în București, la spitalele de stat, pentru un control RMN? Două, trei, patru luni? Presa a scris că, de ani întregi, în bucătăria Spitalului de Arși plouă, efectiv, dar administrația PSD a orașului nu găsește câteva zeci de mii de euro să repare izolația.

Ce este cumplit de trist este că așa-zisa “dreaptă unită“ din București tace și evită subiectul. Vă invit să citiți programele domnilor Nicușor Dan și Vlad Voiculescu. Domnul Nicușor Dan are trei paragrafe pline de lozinci. Domnul Vlad Voiculescu a scris ceva mai multe lozinci, cam o pagină – este un mare efort propagandistic să anunți alegătorii că “Sănătatea în secolul 21 este integrată în chiar fibra vieții de zi cu zi a orașului nostru“ - bazându-se probabil pe faptul că nimeni nu le citește. Ei, uite, eu le-am citit. Zice domnul Vlad Voiculescu, în finalul apoteotic al programului său pe Sănătate: “Măsurile vor fi inspirate din recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)“! Alo, domnu` Vlad Voiculescu, poate nu știți: OMS este o instituție complet compromisă și controlată de comuniștii chinezi! Au eșuat complet în gestionarea pandemiei, au fost trompeta Beijingului și refuză în continuare să permită Taiwanului să participe la schimburile de informații din cadrul OMS.

Deci, cam pe aici e nivelul preocupării celor care-și arogă cu nerușinare meritul de a fi “alianța dreptei“ față de sănătatea Bucureștiului: lozinci. Multe lozinci.

Proiecte cu adevărat de dreapta? Zero! Vreo discuție despre soluții private, despre reducerea nerușinatelor cheltuieli de personal prin concedierea pilelor? Zero. Măsuri punctuale, finanțabile, cu termene? Nimic. Oferta pe problemele de sănătate a domnilor Nicușor Dan și Vlad Voiculescu este o colecție de lozinci. Cumplită rușine ca, după dezastrul PSD-Firea, să dăm orașul pe mâna unor gargaragii care joacă pe cartea emoțională, fără să aibă habar ce este de făcut.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.