DOCUMENTE: Cum au spălat banii RUSIEI, în Bahamas, rusofilul Igor Dodon și acoliții săi din PSRM! Iurie Reniță, solicitare către ANI


DOCUMENTE: Cum au spălat banii RUSIEI, în Bahamas, rusofilul Igor Dodon și acoliții săi din PSRM! Iurie Reniță, solicitare către ANI

Într-un moment în care Procuratura Generală face totul pentru a îngropa orice anchetă în Dosarul Bahamas, care cercetează modul în care Igor Dodon și acoliții săi au spălat banii primiți din Rusia și i-au îndesat în campania electorală din 2016, dar și în propriile buzunare, deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) publică o serie de documente explozive și totodată probe incontestabile privind implicare lui Dodon și a acoliților săi din conducerea PSRM în spălarea de bani.

Documentele îi vizează în mod direct pe trei fruntași socialiști – Corneliu Furculiță, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco.

Vă prezentăm comentariile lui Iurie Reniță:

”După cum am promis la ultima conferință de presă de la Parlament, susținută împreună cu deputatul Octavian Țâcu, am pregătit seturile de materiale și probele concludente despre spălarea de bani din Rusia prin faimoasa filiera Bahamas și utilizarea acestora în campania prezidențială a lui Igor Dodon din anul 2016.

Dacă cei de la Procuratura Generală nu se grăbesc să dea verdictul (din considerente politice) pe probe incontestabile de implicare a fruntașilor socialiști și a lui Igor Dodon în spălarea de bani, atunci adresăm aceste interpelări și Autorității Naționale de Integritate (ANI), căreia îi revine obligațiunea, conform responsabilităților legale, să verifice obiectiv și echidistant averile tuturor funcționarilor publici și a celor cu demnitate publică.

Prezentăm probe indubitabile de pe originalul documentelor. Considerăm că ANI trebuie să demonstreze, în sfârșit, că este o instituție independența de factorii politici decizionali, dar dependentă exclusiv de lege și adevăr. Nu le cerem mai mult decât obiectivitate, corectitudine și verticalitate profesională.

Astăzi prezentăm probele și documentele ce-i vizează pe 3 fruntași socialiști – Corneliu Furculiță, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco. În timpul cel mai apropiat vor urmă și alți lideri ‹integri› psrm-iști, toți implicați în spălarea a 1,5 milioane de euro din Federația Rusă prin filiera Bahamas”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.