FOTO Ponta NU a intrat în izolare și a continuat campania, deși a respirat același aer cu candidata covidată din partidul său, dar se pretinde îngrijorat de riscul epidemiologic al alegerilor locale: "Guvernul pune acum carul înaintea boilor!"


FOTO Ponta NU a intrat în izolare și a continuat campania, deși a respirat același aer cu candidata covidată din partidul său, dar se pretinde îngrijorat de riscul epidemiologic al alegerilor locale: "Guvernul pune acum carul înaintea boilor!"

Ipocrizia și nesimțirea fostului premier Victor Ponta nu au limite. Ieri a avut acțiuni de campanie în Bacău, alături candidata Pro România la șefia Consiliului Județean, care a fost confirmată astăzi pozitiv cu COVID-19. În timp ce primarul Bacăului, Cosmin Necula, tot din cadrul Pro România, a anunțat că se va izola pe perioada următoarelor zile, întrucât a fost și el în campanie ieri alături de candidata confirmată pozitiv cu COVID-19, Ponta nu dă semne că vrea să intre în izolare. Cu toate acestea, Ponta este cel care aduce critici, constant, la adresa Guvernului Orban, spunând că alegerile locale organizate pe 27 septembrie reprezintă un risc epidemiologic. Riscul epidemiologic e cauzat și de Ponta, în condițiile în care nu se izolează, deși a stat ieri la o terasă alături de candidata depistată cu COVID.

Mai mult decât atât, după cum veți vedea în imaginea furnizată de Agerpres, Ponta nici măcar nu a purtat mască în seara aceasta, la Târgu Mureș, în cadrul unui eveniment de campanie în care cerea vehement amânarea alegerilor pentru ca noul coronavirus să nu să se propage la o rată și mai mare. Totodată, amintim că stabilirea zilei în care se organizează alegerile locale nu mai e atributul Guvernului, ci al Parlamentului, în urma unei decizii CCR, determinată de mai multe demersuri făcute de PSD. Așadar, Victor Ponta atacă Guvernul într-un mod populist, fără fundament, pe tema amânării alegerilor.

Ce a spus Ponta, conform Agerpres: "Eu cred că ar trebui amânate alegerile locale, nu şcoala. Şcoala ne priveşte pe absolut toţi, nu doar pe cei care au copii la şcoală. Vorbesc de partea economică, de problema părinţilor care trebuie să stea (cu copiii), de faptul că în toate ţările unde a început şcoala e o perioadă în care creşte numărul de cazuri şi cred că este de 1.000 de ori mai importantă şcoala decât să facem alegerile pe 27. În mod normal, ar fi trebuit şi ar trebui - şi încă se poate face acest lucru - să rezolvăm problema cu începutul şcolii, cu începutul funcţionării instituţiilor, că a cam venit toată lumea din vacanţă, cu vremea care se schimbă şi dacă toate lucrurile merg bine, să facem alegeri locale în octombrie sau în noiembrie. Din păcate, guvernul pune acum carul înaintea boilor; pe ei îi interesează de alegeri şi nu-i interesează de şcoală şi eu nu, nu sunt de acord cu această idee. Dimpotrivă, zic că ar trebui să începem şcoala, să o începem bine, să vedem primele săptămâni şi după aceea să facem alegeri.

Nu se poate face campanie, că haideţi să fim serioşi, nu e campanie asta, nu poţi să vorbeşti cu oamenii, oamenilor le e teamă, foarte mulţi nu vor veni la vot din cauza asta şi n-au vrut să facem campanie, n-au vrut să facem alegeri adevărate, dar eu cred că ne pun în pericol pe toţi, pentru că aici nu e vorba doar de cei care fac campanie, gândiţi-vă că sunt 18.500 de secţii de vot în ţară, în care vor fi 15-20 de oameni de dimineaţa până seara şi aici, în Mureş, şi peste tot şi în care vor intra câteva milioane de oameni. Toate ţările care au organizat alegeri fără să ia măsurile necesare au plătit un preţ foarte dur. Mă refer la Franţa, a fost Serbia, şi în Polonia au crescut foarte mult cazurile, dar eu cred că este mai importantă şcoala decât alegerile locale şi m-aş fi ocupat de începutul şcolii, iar de alegerile locale mai târziu. Dacă eram acum prim-ministru asta aş fi făcut.

Vă spun sincer: se vor îmbolnăvi mulţi oameni în campanie şi în ziua votului. Ieşim, după ziua votului băgăm iar copiii în şcoli şi ne apucăm de campanie pentru parlamentare. Mi se pare o mare ticăloşie. O mare ticăloşie să te gândeşti numai la scorul în sondaje. PNL-ul zice: domnule, eu pierd voturi. Eu cred că ar câştiga dacă ar fi mai responsabili. Îi interesează mai mult voturile. Ei spun aşa: domnule, hai să terminăm cu alegerile şi după noi, potopul. Dar cred că e o abordare cinică. E o abordare, sigur, politic pot să câştige din ea, dar noi toţi vom pierde".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.