Sondaj parlamentare: PNL și USR-PLUS pot guverna împreună fără vreun partid-balama. PSD este într-o continuă prăbușire, iar Tăriceanu dispare de pe scena politică


Sondaj parlamentare: PNL și USR-PLUS pot guverna împreună fără vreun partid-balama. PSD este într-o continuă prăbușire, iar Tăriceanu dispare de pe scena politică

IMAS a furnizat sondajul pe luna august privind alegerile parlamentare, iar datele sunt catastrofale pentru PSD, întrucât estimările sociologice relevă faptul că pesediștii au cel mai mic scor de multe luni încoace, de doar 20,8%. PNL ar obține un scor de 33,6%, iar USR-PLUS 18,3%, ceea ce le-ar permite guvernarea împreună fără un alt partid-balama, deși este de așteptat ca UDMR să fie, ca de obicei, de partea puterii. De asemenea, ALDE și PMP nu ar trece pragul necesar intrării în Parlament, conform datelor IMAS.

Iată clasamentul:

1. PNL - 33,6%

2. PSD - 20,8%

3. USR-PLUS - 18,3%

4. Pro România - 10,6%

5. UDMR - 5,7%

6. PMP - 4,1%

7. ALDE - 2,4%.

Pentru formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu este cel mai slab scor, reprezentând mai puţin de o treime din procentajul pe care îl avea în urmă cu exact un an (7,4% în august 2019). Totodată, în ceea ce privește PSD, pesediștii au cel mai slab scor din ultimele 8 luni. Doar în ianuarie a mai înregistrat partidul condus de Marcel Ciolacu un procentaj mai slab (20,6%), în rest având între 23 şi 25 de procente.

Barometrul Europa FM a fost realizat de IMAS în perioada 6 – 26 august, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%. (consultați AICI datele sociologice integrale, sursa Europa FM)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.