PSD-ul lui Ponta detonează moțiunea de cenzură depusă de PSD-ul lui Ciolacu. Țuțuianu: "Sunt probleme de constituționalitate!"


PSD-ul lui Ponta detonează moțiunea de cenzură depusă de PSD-ul lui Ciolacu. Țuțuianu: "Sunt probleme de constituționalitate!"

Senatorul Pro România Adrian Țuțuianu a precizat miercuri, pentru RFI, moțiunea de cenzură depusă de PSD are probleme de neconstituțonalitate, întrucât un astfel de demers poate fi pus la cale doar într-o sesiune ordinară a Parlamentului. 

Țuțuianu: "Eu cred că această moțiune trebuia introdusă din luna mai, când am cerut noi cei din Pro România ca toți parlamentarii să revină la lucru în procedură normală. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru, ca rezultat al unui blat între PNL și PSD, respectiv președintele Klaus Iohannis. După părerea mea, moțiunea de cenzură nu poate fi promovată decât într-o sesiune ordinară a Parlamentului. Ca urmare, eu cred că sunt probleme de constituționalitate".

Totodată, Țuțuianu a prezentat pe scurt motivele pentru care Pro România va vota moțiunea de cenzură depusă de PSD pentru a da jos Guvernul Orban.

Țuțuianu: "Vom vota această moțiune de cenzură, pentru că România are nevoie de un Guvern mai bun decât Guvernul Orban. Suntem cei care au votat împotriva tuturor actelor normative pe care le-a propus acest Guvern din luna martie până astăzi, legate de starea de urgență, de alertă, de prelungirea acestor situații. De ce este nevoie de un alt Guvern? Din câteva motive foarte precise. În primul rând, Guvernul a gestionat prost sistemul sanitar în perioada de pandemie. În al doilea rând, a făcut promovări care nu au nici o bază criterială serioasă (...). În al treilea rând, raportul Curții de Conturi ne arată că în timp ce românii stăteau închiși în casă, cei din PNL erau la furat".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.