VIDEO Iohannis, enervat de un jurnalist: "Nu am girat racolările de la PSD!"


VIDEO Iohannis, enervat de un jurnalist: "Nu am girat racolările de la PSD!"

Jurnalistul Cristi Citre, de la site-ul g4media, l-a întrebat astăzi pe președintele Klaus Iohannis de ce a girat transferurile din PSD în PNL. Ca răspuns, Iohannis s-a arătat profund deranjat de întrebare, spunând că este formulată greșit, căci el a declarat și acum o săptămână, dar și acum că este împotriva traseismului politic.

"Eu n-am nicio autoritate să spun unui politician ce să facă el personal, dar fiecare dintre ei va trebui să explice propriului electorat de ce a trecut dintr-o parte în alta", a spus Iohannis.

Citre: Am văzut astăzi aprecierile Ambasadorului SUA pentru dvs pentru eforturile de a curăța România de ultimii baroni roșii și de moștenirea lor coruptă. Totuși am văzut în ultimele zile zeci de primari, mai exact 96, racolați de PNL. La fel și mai mulți parlamentari luați în PNL. Dvs. de ce ați girat aceste racolări?

Iohannis: Puteți să repetați ultima parte din întrebare? Aia cu giroscopul.

Citre: Întrebarea era dvs. de ce ați girat aceste racolări de la PSD.

Iohannis: Nu le-am girat, ba dimpotrivă, cum și dvs. știți că și săptămâna trecută m-am exprimat clar, franc, împotriva traseismului politic. Nu vă supărați, acea parte din întrebare mi se pare extrem de tendențioasă și probabil greșit formulată. Eu nu am girat niciodată un traseism politic, nici nu am de gând să o fac și nici nu cred că cineva bănuiește că am făcut-o. Eu sunt împotriva traseismului politic, iar acei primari, parlamentari sau consilieri care au trecut de la un partid la altul nu trebuie să îmi explice mie de ce au făcut-o. Eu n-am nicio autoritate să spun unui politician ce să facă el personal, dar fiecare dintre ei va trebui să explice propriului electorat de ce a trecut dintr-o parte în alta. Dar pe mine, altă dată, vă rog să mă întrebați într-o formulare corectă, care nu se constituie într-o supoziție total eronată.

Citre: Eu v-am întrebat asta pentru că ele s-au întâmplat.

Vedeți video de la minutul 21:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.