Băsescu: "Orban să explice PNL de ce nu l-a lăsat pe Rareş Bogdan să candideze! Neg categoric orice înţelegere cu Firea!"


Băsescu: "Orban să explice PNL de ce nu l-a lăsat pe Rareş Bogdan să candideze! Neg categoric orice înţelegere cu Firea!"

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, i-a cerut socoteală marți seară, la B1, președintelui PNL Ludovic Orban pentru faptul că nu l-a lăsat pe Rareș Bogdan să candideze pentru funcția de edil al Bucureștiului, pe care îl consideră "un candidat cu forţă, care ar fi putut să câştige". Astfel, Băsescu a spus că nu ar fi intrat în bătălia de la București dacă Rareș Bogdan candida.

Băsescu: "Ludovic Orban trebuie să explice partidului de ce nu l-a lăsat pe Rareş Bogdan să candideze, dacă tot nu s-a făcut alianţa şi cu PMP şi s-a spart acel proiect, de ce nu s-a spus ‘atunci mergem fiecare pe cont propriu, eu îl pun pe Rareş Bogdan.

Vă asigur că n-aş fi candidat dacă era Rareş Bogdan candidat pentru că îl consider un candidat cu forţă, care ar fi putut să câştige, dar Nicuşor Dan nu îmi dă nicio garanţie că singur, cum l-au lăsat cei doi, fără sprijinul PMP, poate câştiga.

PMP este la 8-10% în Bucureşti de la înfiinţare şi până la ultimele alegeri. Deci nu poţi lipsi un candidat de 8-10 procente. Iar acum va avea mult mai multe. [...] Aproximez că o să câştig Primăria Capitalei".

Totodată, Băsescu a negat orice înțelegere cu actualul primar al Capitalei, Gabriela Firea, de a o ajuta să câștige: "Credeţi că am intrat într-o cursă la Primăria Capitalei ca să ce, ca să o pierd?".

Băsescu: "Neg categoric orice înţelegere. În toată cariera mea politică, nu au existat înţelegeri făcute pentru candidaturi uninominale. [...] Ceea ce încearcă unii să insinueze legat de posibile înţelegeri este cel puţin ridicol. […] Nu trebuie să luăm în consideraţie afirmaţiile unui candidat disperat sau ale unui candidat fără minte. […] Credeţi că am intrat într-o cursă la Primăria Capitalei ca să ce, ca să o pierd?".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.