Tudorache aruncă un pion în lupta pentru Primăria S1: impostorul Bucura, care se folosea recent de credibilitatea pe care i-a oferit-o titulatura de jurnalist pentru a ataca o candidată anti-PSD


Tudorache aruncă un pion în lupta pentru Primăria S1: impostorul Bucura, care se folosea recent de credibilitatea pe care i-a oferit-o titulatura de jurnalist pentru a ataca o candidată anti-PSD

După ce a stat luni în șir pe la ușile PNL sperând că liberalii vor accepta ca el să candideze pentru Primăria Sectorului 5, Dan Bucura și-a găsit în sfârșit rolul în politică, de data aceasta fiind pionul PSD.

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV Un alt jurnalist se pregătește să intre în politică! Vrea un fotoliu de deputat sau o candidatură la Primăria Sectorului 5

Concret, potrivit surselor Podul.ro, Bucura a avut o serie de negocieri cu primarul PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache. Astfel, în condițiile în care Bucura a pozat câțiva ani în mare luptător anti-PSDragnea pe la TV, Tudorache l-a aruncat în cursa pentru Primăria Sectorului 1 cu un scop precis: fragmentarea electoratului anti-PSD, cetățeni care aveau deja două opțiuni viabile, Clotilde Armand și Ioana Constantin. În acest sens, pesedistul Daniel Tudorache speră să câștige alegerile cu ajutorul unor pioni precum Dan Bucura, care rup câte ceva din voturile candidaților anti-PSD de la PMP, respectiv PNL-USR-PLUS.

Bucura, pe Facebook: "Da, CANDIDEZ!! Voi fi candidat INDEPENDENT la primaria Sector 1. Așa cum am promis, e fără partide și fără politicieni la comandă. Primul pas: ne luăm administrația înapoi. Și nu mă opresc! Vreau lângă mine toți românii dornici să își ia țara înapoi.. Este timpul ca independenții să se pună în slujba țării. Altfel rămânem tot cu ei...".

Totodată, de subliniat este că Dan Bucura a pretins că este jurnalist și pretinde în continuare, deși candidează pentru funcția de primar al Sectorului 1. Marți, 18 august, la o zi după ce și-a anunțat candidatura, Bucura era prezentat la postul de televiziune Realitatea PLUS, în cadrul jurnalului de la ora 11, drept jurnalist, nu politician.

Mai mult decât atât, Bucura, în urmâ cu câteva săptămâni, când spunea că e jurnalist, a scris un editorial simplist, fără pic de substanță, împotriva candidatei PNL-USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, pentru ca acum să aflăm că o contracandidează. Este de-a dreptul mizerabil să te folosești de credibilitatea pe care ți-o oferă vocația de jurnalist în ochii publicului pentru ca mai apoi să o uzitezi, la scurt timp după, în scopuri electorale.

Ce scria Bucura despre Clotilde în urmă cu câteva săptămâni din postura de "jurnalist politician":

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.