Firea i-a dat ordin lui Palada să publice un sondaj favorabil, la o zi după ce estimările sociologice îl dădeau pe Nicușor Dan câștigător detașat în bătălia pentru PMB


Firea i-a dat ordin lui Palada să publice un sondaj favorabil, la o zi după ce estimările sociologice îl dădeau pe Nicușor Dan câștigător detașat în bătălia pentru PMB

Disperată după ce a văzut datele ultimului sondaj privind bătălia pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea a apelat cu celeritate la unul dintre sociologii de casă, Mirel Palada, care deține Sociopol, pentru a fi furnizată publicității o estimare sociologică care o dă pe ea câștigătoare.

Iată clasamentul:

1. Gabriela Firea (PSD) - 41%

2 . Nicușor Dan (PNL USR PLUS) - 34%

3. Traian Băsescu (PMP) - 15%

4. Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) - 5%

5. Ioan Sîrbu (Pro România) - 3%

Sondajul ar fi fost realizat în perioada 3-12 august pe un eșantion reprezentativ de 1805 de persoane prin metodă CATI cu o marjă de eroare de 2,4% la un nivel de încredere de 95%.

Amintim că, potrivit unui sondaj INSCOP realizat la comanda PNL, candidatul PNL-USR-PLUS Nicuşor Dan ar câștiga detașat alegerile pentru Primăria Capitalei cu un scor de 46,3%, față de candidatul PSD, actualul primar Gabriela Firea, care ar obține doar 38,9%.

Iată clasamentul:

1. Nicuşor Dan (susţinut de PNL şi de Alianţa 2020 USR-PLUS) 46,3%

2. Gabriela Firea (în scenariu susţinută de PSD şi ALDE) 38,9%

3. Traian Băsescu (susţinut de PMP) 8,4%

4. Victor Ponta (susţinut de Pro România) 6,0%

5. Ilan Laufer (susţinut de Platforma Social Liberală) 0,4% 

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda PNL. Datele au fost culese în perioada 23 iulie – 8 august 2020. Metoda de cercetare: anchetă sociologică pe baza unui chestionar.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.