Scandal sexual imens în Coreea de Nord. Kim Jong-un a condamnat la moarte 4 oficiali comuniști fiindcă le-au prostituat pe studentele lui preferate de la Universitatea de Muzică și Dans


  • ACP
  • Aug 11, 2020 15:17
  • 4370
Scandal sexual imens în Coreea de Nord. Kim Jong-un a condamnat la moarte 4 oficiali comuniști fiindcă le-au prostituat pe studentele lui preferate de la Universitatea de Muzică și Dans

Trecută printr-un imens scandal sexual care pare să nu se fi terminat, Coreea de Nord are acum parte de obișnuitele procese pentru corupție din războiul împotriva corupției declanșat de președintele Kim Jong-un împotriva celor care vor să profite de funcțiile lor dincolo de beneficiile oferite de partidul comunist.

La sfârșitul lunii trecute însă, a avut loc un proces important pentru elita comunistă nord-coreeană, urmat de 6 condamnări la moarte, după descoperirea unei rețele de prostituție care a produs tensiune maximă în jurul președintelui comunist.

Dintre cei 6 condamnați la moarte duși imediat în fața plutonului de execuție, în Ryongsong, la sfârșitul lunii iulie, 4 erau oficiali ai partidului comunist, implicați în proxenetism dar și în cumpărarea de servicii sexuale, într-o rețea din care făceau parte funcționari de partid și studente care se întâlneau la băile publice, în spații rezervate elitei din capitală, ori în case private de karaoke, din Munsuwon, în districtul Tongdaewon.

Procuratura l-a acuzat pe prim-secretarul de partid din Munsuwon și pe câțiva actori nord-coreeni că au aranjat întâlnirile cu caracter sexual dintre membrii Comitetului Central și alți oficiali de partid cu studente în jurul vârstei de 20 ani, cărora li se promiteau slujbe bine plătite pentru serviciile sexuale oferite. Fetele implicate sunt studente de la Universitatea de Muzică și Dans și de la Universitatea de Artă Dramatică și Cinematografie din capitală. Varianta oficială a acuzării este că unele dintre studentele care au primit slujbe bune ori bani fără să știe pentru ce, iar apoi au fost forțate să facă sex în schimbul celor primite, au mers să reclame autorităților ceea ce li s-a întâmplat. Din cauza gravității cazului a fost anunțată cea mai înaltă autoritate din stat, fiind vorba de un caz care implică mulți oficiali de partid.

Ancheta și execuțiile au fost ordonate de însuși șeful statului, de Kim Jong-un, indignat că faptele s-au petrecut cu implicarea studentelor din universitățile sale favorite, după cum spun sursele din Coreea de Nord.

Execuțiile, mai ales cele publice, sunt destul de frecvente în țara comunistă, dar niciodată nu au fost ordonate în cazurile de prostituție. Prostituția, deși ilegală și pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani, este destul de răspândită și în general tolerată, fiind o sursă ocazională de bani pentru agenții forțelor de ordine care protejează discret această activitate. Băile publice ca cele din Munsuwon și Eundeokwon sunt cunoscute ca locuri unde se desfășoară frecvent activități ilegale ca prostituția și traficul de droguri, între clienții obișnuiți fiind oficialii comuniști – mai multe detalii AICI.

Deosebit în cazul ăsta a fost faptul că fetele obligate să se prostitueze au fost luate din universitățile știute ca locuri de unde sunt alese grupurile de ”animatoare” pentru președintele comunist.

Cu mai multe zile înaintea declanșării scandalului, Kim Yo-jong, sora președintelui comunist, dăduse un ordin pentru recrutarea unui grup de muziciene tinere, aflate în jurul vârstei de 20 ani, care ar trebui să le înlocuiască pe cele din Moranbong Band, renumita formație de casă a președintelui.

Fetele recrutate urmează să apară în fața unui juriu de 18 specialiști, în care sunt membri din Departamentul de Propagandă și Agitație, dar și ofițeri din Departamentul 5, care se ocupă cu găsirea fetelor care au grijă de ”confortul” președintelui comunist. Recrutarea curtezanelor pentru rege e o practică istorică, rămasă din perioada dinastiei Joseon, care se pare că a fost preluată și de dinastia comunistă Kim.

Cele 20 de membre actuale ale Moranbong Band au deja vârste apropiate de 30 de ani și nu mai corespund criteriilor președintelui Kim Jong-un și camarilei, așadar era necesară căutarea înlocuitoarelor lor. Candidatele la posturile din Moranbong Band, care trebuie să aibă peste 1,65 înălțime și să știe să cânte și să danseze sunt, în bună parte, studente ale Universității de Muzică și Dans din capitală, adică exact în locul unde a bubuit scandalul de prostituție – detalii AICI.  

Era de așteptat în condițiile date ca dictatorul comunist să se înfurie în fața îndrăznelii celor care au profitat de favorurile sexuale ale fetelor despre care se știa că sunt rezervate familiei prezidențiale și celor mai înalți demnitari din stat.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.