Cu bani publici, PNL cumpără cei mai toxici primari PSD! Domnul Orban salvează Ciuma Roșie, la bucată


Cu bani publici, PNL cumpără cei mai toxici primari PSD! Domnul Orban salvează Ciuma Roșie, la bucată

Mai întâi, faptele.

1) În aprilie 2018, în timp ce Dragnea ținea un discurs patetic la un miting dintr-un sat din Suceava, un tânăr din mulțime l-a întrerupt și i-a spus că nu a făcut “nimic“. Imediat, asupra tânărului s-au năpustit niște găligani agresivi, inclusiv un primar PSD, din comuna Moara. Ei bine, acel primar PSD care l-a îmbrâncit pe tânărul curajos a trecut, acum câteva zile, la PNL, cu binecuvântarea personală a premierului Orban.

2) În Teleorman, circa 20 de primari PSD au trecut la PNL. De la Dragnea la Orban. La primăria Alexandria, doamna candidat PNL a făcut tandem cu un ex-lider local PSD.

3) La Iași, primarul ex-PSD, despre care întreaga presă a scris că are o avere fabuloasă, trecută pe numele copiilor minori și ai bunicilor, o avere ce nu poate fi justificată, a trecut la PNL. Cu ajutorul său, PNL a racolat și alți primari PSD.

4) În Gorj, un primar PSD ridicol din Tismana, care a scris pe Facebook că guvernul Orban a dublat prețul savarinei (da, chiar așa a scris...), a fost înregimentat în PNL.

5) Exemple de racolări mai sunt, iată care este mecanismul prin care PNL îi acostează: guvernul Orban face praf fondul de rezervă (bani pentru cazul în care criza epidemiologică se adâncește) și dă 500 de milioane de lei către primării, prin PNDL 1 și 2. Este vechea rețetă PSD de cumpărare a primarilor, în campanie, cu bani de la rezerva bugetară.

Asta înseamnă prostituție politică, în cea mai mizerabilă formă. Da, și PSD a cumpărat primari, dar acum luăm din bugetul spitalelor sau al școlilor complet nepregătite de reînceperea cursurilor ca să plătească domnul Orban serviciile cocotelor din politica locală. 

Mă întristează și mai mult faptul că guvernul PNL salvează astfel bucăți din Ciuma Roșie. Dacă PNL racola primari performanți, precum cel din Ciugud, puteam să accept o discuție morală. Dar echipa domnului Orban salvează cu bani publici tot ce e mai toxic în administrația publică: baronași agresivi, cu averi dubioase, care își câștigă voturile cu pomeni, nu modernizând comunitatea. Nicușor Dan, am mai scris, e ținut în vitrină, în timp ce în provincie liberalii se bat pe burtă cu fostele slugi ale lui Dragnea. 

După nouă luni de guvernare, cad măștile de pe așa-zișii liberali. N-au luat nici o măsură economică de dreapta, lupta cu corupția e moartă, au îngropat dosarul represiunii din 10 august 2018 și n-au nici o rușine să cumpere serviciile electorale ale unor primari odioși din PSD. Se cred șmecheri și deștepți, uitându-se la niște sondaje mincinoase care le spun ce vor să audă. Până în primăvara lui 2021, în ritmul acesta, domnul Orban va reuși să readucă PSD-ul la viață sau chiar la putere. Poate chiar asta dorește.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.