S-a schimbat ceva în România?


S-a schimbat ceva în România?

Citeam azi ceva despre așa-zisa Republică de la Ploiești, mișcare antimonarhică al cărei obiectiv era înlăturarea Regelui Carol I. Știți ce striga lumea din piață? ”Ura! Am scăpat de neamț!”

Vă sună cunoscut? Mie da, chiar foarte. S-a schimbat ceva de atunci? Absolut nimic! O mare parte din poporul român nu vrea să fie modernizat. Nouă ne place să mergem cu căruța. Bancul acela cu românii în iad este, s-o spunem pe șleau, o oglindă perfectă a poporului român. Cum scoate unul capul, cum îl tragem în jos.

Și-apoi, noi întotdeauna avem dușmani, mulți și răi. Cei mai noi dușmani externi sunt Oculta Mondială și Bill Gates. Cât despre unguri, ei sunt, o știm cu toții, dușmanii de serviciu. Orice se întâmplă rău în România, ungurii sunt de vină.

Și totuși nu este vina Ungariei, indiferent de cine se află la guvernare, că noi nu suntem capabili. Nu este vina Budapestei că noi nu știm să jucăm la nivel regional. Nici măcar în relațiile cu Chișinăul, unde teoretic ar trebui să fim experți, noi nu suntem în stare.

Să vă mai spun despre românii din Ucraina și Serbia? Știți că Radio Novi Sad 2 emite doar în limba maghiară? Programele în limba română rulează doar pe Radio Novi Sad 3… Laolaltă cu alte minorități. V-am dat acest exemplu ca să înțelegeți diferența.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.