Deputatul USR Moșteanu îi cere președintelui Iohannis să decidă amânarea alegerilor: "Să cheme la consultări urgent toate partidele parlamentare!"


Deputatul USR Moșteanu îi cere președintelui Iohannis să decidă amânarea alegerilor: "Să cheme la consultări urgent toate partidele parlamentare!"

Deputatul USR Ionuț Moșteanu i-a solicitat joi președintelui Klaus Iohannis să cheme partidele parlamentare la consultări pentru a amâna alegerile locale, spunând că este o iresponsabilitate ca acestea să fie organizate în data de 27 septembrie în contextul evoluției epidemiei COVID-19. Moșteanu a opinat că lună şi jumătate de precampanie şi una de campanie în 3000 de localităţi, ziua votului cu 200.000 de oameni în aceeaşi camera pentru 16 ore pe zi în comisiile din cele 19.000 de secţii de votare ar duce la o catastrofă.

Moșteanu, pe Facebook: "APEL LA RESPONSABILITATE POLITICĂ!

Aflăm acum că datele oficiale pe care guvernul și-a fundamentat prelungirea stării de alertă arată 1600 cazuri noi pe zi în august și o creștere exponențială a cazurilor noi de coronavirus în perioada următoare.

În acest scenariu asumat oficial de Guvern mi se pare o IRESPONSABILITATE să se organizeze alegeri locale în 27 septembrie.

Oricât de mult am vrea să scăpăm de PSD-iști din primării, la Pitești și în multe alte locuri, SĂNĂTATEA oamenilor trebuie să fie pe primul loc. O lună și jumătate de precampanie și una de campanie în 3000 de localități, ziua votului cu 200.000 de oameni în aceeași camera pentru 16 ore pe zi în comisiile din cele 19.000 de secții de votare ar duce la o catastrofă.

O să discut și cu colegii mei din USR-PLUS, probabil sunt discuții și în celelalte partide, dar pănă ajung partidele la o concluzie Președintele Klaus Iohannis are un rol esențial acum - trebuie să cheme la consultări URGENT toate partidele parlamentare, medici și epidemiologi și să decidă amânarea alegerilor.

SĂNĂTATEA pe primul loc!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.