Predoiu, luat la țintă de un jurnalist: "Exercițiu de imaginație. Tudorel o numea pe Hosu la DIICOT și aceasta clasa dosarul 10 august. Cum ați fi reacționat?"


Predoiu, luat la țintă de un jurnalist: "Exercițiu de imaginație. Tudorel o numea pe Hosu la DIICOT și aceasta clasa dosarul 10 august. Cum ați fi reacționat?"

Scriitorul, profesorul și jurnalistul Ciprian Apetrei a propus opiniei publice un exercițiu de imaginație în contextul în care dosarul 10 august a fost clasat de cea pe care ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a numit-o la conducerea DIICOT în ciuda avizului negativ dat de CSM și anume Giorgiana Hosu: "Tudorel Toader o numea la DIICOT pe Georgiana Hosu și aceasta clasa dosarul 10 august. Cum ați fi reacționat ?", a scris Ciprian Apetrei pe Facebook. Astfel, Apetrei vrea să sublinieze că segmentul de electorat anti-PSD este mult prea tolerant cu actualul ministru al Justiției, în timp ce Tudorel Toader, dacă ar fi numit o asemenea individă la șefia DIICOT, iar aceasta clasa dosarul 10 august, ar fi fost linșat de opinia publică. 

Totodată, Ciprian Apetrei a propus un scenariu contrafactual, specific unei Românii normale, și anume cel în care Predoiu își dădea demisia astăzi după clasarea parțială a dosarului 10 august de către DIICOT. 

"Cătălin Predoiu a demisionat, astăzi dimineață, din funcția de ministru al Justiției.

Un gest de bun simț, prin care își asumă numirea catastrofală a Georgianei Hosu la conducerea DIICOT. Și vulnerabilizarea președintelui Iohannis, pe care l-a sfătuit să o valideze, împotriva avizului CSM, a protestelor asociațiilor de magistrați si a problemelor uriașe de integritate.

Ca jurnalist gazat în 10 august 2018, apreciez gestul domnului Predoiu. Sper ca următorul ministru al justiției sa dea de cap acestui dosar teribil. Militarii care și-au folosit mijloacele de luptă împotriva populației civile pașnice trebui sa plătească, nu să se bucure de pensii speciale.

LE: cum scrie bine un comentator, așa ar fi trebuit sa inceapa jurnalele de stiri. Poate că domnul Predoiu reușește sa găsească o foaie albă si un stilou", a scris Apetrei pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.