Legea carantinei. Raețchi: "Ciolacu a fost pur și simplu strivit de conspiraționiștii Șerban Nicolae, Cazanciuc și Corlățean! În acest ritm, PSD va coborî în mod cert sub 20% la parlamentare!"


Legea carantinei. Raețchi: "Ciolacu a fost pur și simplu strivit de conspiraționiștii Șerban Nicolae, Cazanciuc și Corlățean! În acest ritm, PSD va coborî în mod cert sub 20% la parlamentare!"

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a opinat pe tema sabotării legii carantinei de către PSD că partidul lui Ciolacu, care a determinat o puternică criză în plină epidemie, va lua sub 20% la alegerile parlamentare din cauza jocului haotic pe care-l face, fiind vorba despre o "criză organizațională și ideologică gravă" pe care pesediștii nu o mai depășesc, iar acțiunile lor politice, din păcate, au efecte tragice asupra sănătății românilor. Legea carantinei a trecut de Camera Deputaților inclusiv cu ajutorul pesediștilor, dar la Senat conspiraționiștii Șerban Nicolae, Titus Corlățean și Robert Cazanciuc au schimbat totalmente poziția partidului, deși Ciolacu din postura de șef al Camerei Deputaților și al PSD a avut inițial o altă abordare: "Ciolacu a fost pur și simplu strivit pe tema carantinei, vaccinurilor etc de grupul feudalilor conspiraționiști de la Senat: Șerban Nicolae, Corlățean, Cazanciuc (devenit ultraconservator pe fondul creșterii bărbii). Adevărul este că acest grup al ciudățeilor e cel mai influent în PSD după ce a fost cocoloșit și dedulcit de Dragnea ani de zile la "UE ne vrea răul", "Soros a încercat să mă ucidă", "vor să distrugă roșiile românești". Ei și Ciolacu se blochează reciproc, paralizând partidul în mesaje contradictorii".

Raețchi, pe Facebook: "Bâlbâiala halucinată a PSD privind carantina ascunde o criză organizațională și ideologică gravă a partidului lui Iliescu si Dragnea - criză care va duce în fapt PSD la un scor sub 20% la parlamentare.

Numai un partid muribund instituțional ar elabora, vota, sprijini masiv carantina la Camera Deputaților, pentru a descoperi ulterior, la Senat, că ea ascunde nu știu ce tiranie a măștilor și a spirtului. Parlamentarii PSD din Comisia Juridică a Camerei au fost vârf de lance în scrierea articolelor care acum îi îngrozesc pe juriștii PSD de la Senat. Ciolacu a patronat legea carantinării la Camera - și când a ajuns la Senat s-a speriat citind-o, pentru că ar transforma România în "lagăr".

Acest comportament absurd nu este, totuși, în ciuda aparențelor consacrate, un semn de prostie sau de nebunie, ci reprezintă simptomul prăbușirii instituționale a PSD, care nu mai are conducere și nu are nici cea mai vagă idee ce valori ar trebui să promoveze. Ciolacu a fost pur și simplu strivit pe tema carantinei, vaccinurilor etc de grupul feudalilor conspiraționiști de la Senat: Șerban Nicolae, Corlățean, Cazanciuc (devenit ultraconservator pe fondul creșterii bărbii). Adevărul este că acest grup al ciudățeilor e cel mai influent în PSD după ce a fost cocoloșit și dedulcit de Dragnea ani de zile la "UE ne vrea răul", "Soros a încercat să mă ucidă", "vor să distrugă roșiile românești". Ei și Ciolacu se blochează reciproc, paralizând partidul în mesaje contradictorii - ba sunt socialiști moderni, ba naționaliști reacționari. Incapabil să ia decizii, partidul e în disoluție în teritoriu: la București, Cluj, Iași organizațiile dispar de la o zi la alta.

Din acest motiv, tot ce poate să faca Ciolacu e sa tragă de timp la nesfârșit: va amâna Congresul PSD cât îi stă în putință și va spera ca alegerile locale și parlamentare vor fi împinse în 2021, pe fondul epidemiei.

Totuși, asta e supraviețuire pură, nu strategie. În acest ritm, PSD va coborî în mod cert sub 20% la parlamentare. Un lucru de care România modernă și europeană are mare nevoie. Numai ca zbaterile ideologice și organizatorice din acest partid postcomunist în disoluție au efecte tragice asupra sănătății românilor în contextul crizei Covid - pentru că războiul dintre Ciolacu și conspiraționiștii din partid se duce pe seama eficienței statului român în lupta împotriva pandemiei".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.