Ciolacu, rafală de minciuni în legătură cu legea carantinei. Un secretar de stat din MJ devoalează ultima intoxicare lansată de șeful PSD: "Eu am semnat acel aviz!"


Ciolacu, rafală de minciuni în legătură cu legea carantinei. Un secretar de stat din MJ devoalează ultima intoxicare lansată de șeful PSD: "Eu am semnat acel aviz!"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi că partidul său nu va vota legea carantinei și izolării în forma în care se află acum la Senat, deși tot pesediștii sunt cei care au modificat-o în primul for și anume în Camera Deputaților. Totodată, Ciolacu a spus că proiectul de lege nici măcar nu a fost avizat de Ministerul Justiției. 

În acest context, secretarul de stat din cadrul Ministerului Justiției, Cristian Băcanu, a venit cu precizări prin care relevă că Ciolacu a mințit, căci chiar el a fost cel care a avizat respectivul proiect de lege din partea MJ. 

Băcanu, pe Facebook: "PSD şi Ciolacu mint cum respiră!

Azi a ieşit Marcel Ciolacu şi a spus că proiectul legii depus de Guvern privind carantina nu are avizul Ministerului Justiției!

Ciolacu a mințit şi vă spun sincer, ştiu cel mai bine asta pentru că eu am semnat acel aviz. De ce mințiți domnule Ciolacu?".

De asemenea, Ministerul Justiției a venit cu un comunicat prin care atrage atenția că a avizat favorabil acel proiect de lege, afirmațiile lui Ciolacu fiind false: "Având în vedere afirmațiile false făcute în spațiul public de către președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD, referitoare la presupusa absență a avizului Ministerului Justiției asupra proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, facem următoarele precizări: Proiectul de lege adoptat de Guvern în ședința din 6 iulie a.c. a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiției, observațiile formulate fiind preluate în textul proiectului de act normativ. Proiectul de lege a fost înaintat în aceeași zi Camerei Deputaților, în procedură de urgență, ca primă cameră sesizată, fiind adoptat în plen în data de 9 iulie a.c. fără a fi invocate aspectele menționate astăzi de Marcel Ciolacu, arată MJ".

Nu este prima situație în care Ciolacu a mințit în cursul zilei de astăzi. Președintele PSD a spus că nu va vota legea carantinei și izolării întrucât premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu au venit în Parlament pentru a da explicații privind controversele din respectivul proiect de lege. Minciuna lui Ciolacu pe speța aceasta a fost prin omisiune, întrucât nu a precizat că Orban și Tătaru nu au primit nicio invitație de a se duce în Parlament pentru a participa la dezbaterile referitoare la legea carantinei și izolării. 

"Având în vedere afirmațiile false făcute în spațiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, și nici miniștrilor din Cabinet, invitația de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care privește carantina și izolarea. Menționăm faptul că atât premierul, cât și miniștrii Sănătății și Justiției, au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitați sau solicitați în mod oficial", a transmis Guvernul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.