Rafila, mesaj tranșant pentru adepții teoriei imunizării de grup: "Să evităm să ne îmbolnăvim, nu să încurajăm îmbolnăvirea! Tot sistemul medical ar fi în incapacitate de a interveni!"


Rafila, mesaj tranșant pentru adepții teoriei imunizării de grup: "Să evităm să ne îmbolnăvim, nu să încurajăm îmbolnăvirea! Tot sistemul medical ar fi în incapacitate de a interveni!"

Bilanțul ultimelor 2 zile privind epidemia COVID-19 în România a arătat o creștere exponențială a numărului celor care s-au infectat. Ieri au fost raportate 555 de cazuri la un număr de 13.147 de teste efectuate la nivel național, iar astăzi 614 noi infectări și 13.179 de teste efectuate.

Cu toate acestea, o parte din opinia publică continuă să susțină inclusiv teoria imunizării de grup. În acest context, președintele Societății Române de Microbiologie, profesorul doctor Alexandru Rafila, a declarat joi la Realitatea PLUS că imunizarea de grup se produce, dar lent, fiind nevoie ca peste 60% din populația României să contacteze noul coronavirus pentru ca transmiterea acestuia să fie împiedicată. Totodată, Rafila a subliniat că imunizarea de grup este o chestiune de timp, căci sistemul medical al colapsa în cazul în care "s-ar îmbolnăvi jumătate din populația României în 2-3 luni".

Rafila: "Imunizarea de grup este o dorință, la fel ca și reducerea transmiterii în timpul sezonului cald. Imunizarea de grup se produce încet, încet, pe măsură ce apar infectări noi, dar ca să ajungi la o valoare a acesteia care să împiedice transmiterea trebuie să ajungi măcar la 60% din populație care să fi trecut prin infecție, dar până acolo este cale foarte lungă. Noi avem doar câteva procente din populație care s-a infectat și până la 60-70% este distanță mare, iar asta înseamnă și timp foarte mult. Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă în 2-3 luni s-ar îmbolnăvi jumătate din populația României. Înseamnă că tot sistemul medical ar fi în incapacitate de a interveni. Din cauza asta trebuie să evităm să ne îmbolnăvim, nu să încurajăm îmbolnăvirea".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.