Politolog: "Judecătorii CCR să fie dați în judecată de toți cei care se îmbolnăvesc de pe urma indivizilor care au plecat acasă bolnavi!"


Politolog: "Judecătorii CCR să fie dați în judecată de toți cei care se îmbolnăvesc de pe urma indivizilor care au plecat acasă bolnavi!"

Centrele de carantină din țară se golesc, după decizia CCR privind neconstituționalitatea carantinării, izolării și internării pacienților COVID-19. Presa locală relatează nenumărate astfel de cazuri, când oamenii părăsesc la cerere centrele de carantină. La fel, pacienți internați în spital, cu COVID-19, pleacă acasă, tot la cerere, iar medicii nu pot decât să le recomande să stea în izolare acasă și să nu-i pună pe alții în pericol, informează Digi24

În acest context, politologul Șerban Filip Cioculescu, lector al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, a venit cu o propunere inedită și anume ca cetățenii care s-au infectat din pricina bolnavilor COVID-19 care au plecat acasă în urma deciziei forului constituțional să dea în judecată judecătorii CCR și să le ceară daune imense. 

Șerban Cioculescu, pe Facebook: "Oricât de tolerant ai fi cu PSD și "cățeii" lui de pază, decizia CCR de a permite românilor aflați în izolare, carantină sau internați în spitale să plece acasă stă la baza numărului tot mai mare de cazuri înregistrate zilnic. Suntem la peste 500, dar e posibil ca în august să fim la 800-1000 pe zi, concurând cu Suedia și alte state cu lideri ireponsabili gen Belarus. Nu sunt atât de radical încât să sugerez pedepse extrajuridice pentru judecătorii CCR, nici desființarea ca atare a instituției. Dar consider normal ca toți cei care se îmbolnăvesc de pe urma indivizilor pe care CCR i-a lăsat să plece acasă bolnavi să poată legal să dea în judecată membrii CCR și să le poată cere daune imense. Nu știu dacă e posibil legal, dar moral mi se pare singura măsură corectă".

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri la Digi24 că în urma deciziei CCR au fost pacienți depistați cu COVID-19 care au plecat din spitale, în timp ce 30 de mii de români aflați în izolare au ieșit din izolare, iar 1200 dintre românii aflați în carantină, nu se mai află în carantină. 

"Avem 555 de cazuri la 13.400 de teste lucrate. O cifră asemănătoare a fost pe 11 aprilie când au fost 523 de cazuri în 24 de ore.

Suntem într-o transmitere comunitară, într-o mare relaxare și suntem într-un moment în care nu mai putem obliga internarea sau izolarea pacienților pozitivi, asimptomatici sau cu simptome ușoare și medii. Cei cu simptome severe rămân internați în spital.

În ultimele 24 de ore s-au externe 622 de pacienți. Dacă este să monitorizăm de pe 2 iulie când a fost decizia CCR, și pe data de 3 când a venit motivarea deciziei publicată în Monitorul Oficial, până astăzi peste 30.000 din cei aflați în izolare nu mai sunt în izolare și peste 1.200 din cei 3.500 aflați în carantină, nu mai sunt în carantină.

Sunt oameni pozitivi care au plecat din spitale în aceste 4, 5 zile și care în acest moment trebuie monitorizați în condițiile în care ei ar trebui să respecte niște indicații și anume cele de izolare la domiciliu", a zis Nelu Tătaru. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.