USL2.0: Blatul hoților și securiștilor


USL2.0: Blatul hoților și securiștilor

PSD și PNL sunt doar niște nume, ca să păcălească lumea, să aibă alegătorii pe ce să pună ștampila. Își spun “partide“, dar, așa cum arăta încă din 2012 un lider al zisului PNL, sunt grupări infracționale. Înțelegerile însă nu se fac între “partide“, ci între grupări mafiote transpartinice, conectate la conducta cu bani publici. Își protejează și-și promovează reciproc hoții, turnătorii la Securitate și diverșii dubioși plantați prin instituțiile statului.

Să recapitulăm câteva fapte recente:

1) CNSAS prezintă, în fața instanței, documente clare din care reiese că guvernatorul BNR Mugur Isărescu a turnat la securitate. A turnat urât, a făcut rău unor oameni care cârteau împotriva regimului Ceaușescu. Nici PSD, care l-a propus pentru un nou mandat în fruntea BNR, nici PNL, care l-a votat fără obiecții, nu au nici o reacție. Nici unul din liderii PSD sau PNL nu cer demisia turnătorului.

2) Un hoț de grâu, Nicolae Bădălău, condamnat pe vremea lui Ceaușescu și amnistiat, este trimis de PSD la Curtea de Conturi. PNL nu are obiecții și îl votează.

3) Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta este și el trimis la Curtea de Conturi. În 2016, PNL susținea că acesta nu are pregătirea necesară și ar putea sesiza Curtea Constituțională. Nu a sesizat-o în 2016, iar acum a acceptat propunerea fără nici o obiecție.

Exemple ar mai fi. La Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a ajuns un senator PSD, ex-polițist suspectat de furturi de mașini. Provincia este plină de blaturi. Doar în Iași, vedem cum copiii de suflet al infractorului Relu Fenechiu sunt împrăștiați și la PNL, și la USR, iar primarii PSD sunt primiți cu brațele deschise în partidul lui Ludovic Orban.

Cum este posibil ca în anul 2020 niște turnători ai odioasei Securități și niște hoți să conducă instituții cheie ale statului român? Și nu e vorba doar de faptul că ei au ajuns unde au ajuns, ci și de faptul că 90% din așa-zisa elită politică îi susține, stă aliniată în spatele lor.

Răspunsul cred că e destul de simplu: domnul Isărescu, cu dosarul său de turnător, este “controlabil“. Nu de către contribuabilii români, ci de către cei care dețin dosarul său, noua Securitate. Aceasta explicația pentru că atâția ex-securiști și turnători ajung în poziții cheie.

Domnii Iohannis și Orban, pretinși liberali și lideri ai unui partid care și-a văzut elita ucisă în temnițele comuniste, puteau curăța instituțiile statului de hoți și de securiști. Puteau să-i ceară lui Mugur Isărescu să se retragă din fruntea BNR și, în același timp, să-i pregătească un succesor, o persoană adaptată secolului XXI, nu o altă fosilă securistoidă.

Domnii Iohannis și Orban se puteau opune public ca niște personaje dubioase să ajungă la Curtea de Conturi, unde este verificat modul în care se cheltuie banii publici. Cum să pui un hoț paznic la visteria țării?

PSD este acum în situația din decembrie 2015: a încasat mai multe lovituri și e căzut. PNL și Iohannis repetă greșeala din 2016, când au permis PSD să se refacă, iar rezultatul îl știm: teroarea regimului Dragnea. Iohannis și Orban nu au învățat nimic și, în loc să se bată ca PSD să fie desființat, scos definitiv din peisajul politic, îl ajută să se refacă. Pe sub masă, sunt parteneri. Parteneriatul strategic al hoților și turnătorilor, USL 2.0.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.