Sondajul care îi provoacă insomnii Gabrielei Firea. Nicușor Dan câștigă detașat Primăria Capitalei


Sondajul care îi provoacă insomnii Gabrielei Firea. Nicușor Dan câștigă detașat Primăria Capitalei

Un sondaj realizat de Inscop în București în perioada 20-26 iunie la comanda PNL arată că Nicușor Dan ar fi votat de 54,5% dintre bucureștenii care au spus că vor veni la vot, iar Gabriela Firea ar fi votată de 45,6% dintre aceștia, informează g4media

Procentul bucureștenilor care au indicat că vor veni la vot și au o opțiune este de 67,3% din eșantion. Datele din sondajul Inscop au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului fiind de 1120 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%. 

De subliniat este că scorul atribuit lui Nicușor Dan în sondajul Inscop ia în calcul faptul că va fi susținut în continuare de PNL, USR-PLUS și PMP, iar în cazul Gabrielei Firea este prevăzută o alianță PSD-Pro România-ALDE care să o susțină în bătălia pentru București. 

Dacă în cazul lui Nicușor Dan pare că e sigur că va fi susținut de cele 4 formațiuni politice, nu putem spune același lucru despre Firea privind sprijinul politic din partea Pro România și ALDE. 

Gabriela Firea declara pe 28 iunie la B1 că își dorește o alianță cu Pro România și ALDE la București, dar situația este în prezent într-un impas, întrucât nu a fost semnat niciun protocol.

Firea: "Ne-am dorit și ne dorim în continuare o alianță cu Pro România, cu ALDE și alte formațiuni politice care consideră că programul meu de guvernare locală a fost dus, în mare parte, la bun sfârșit în acești patru ani și care cred că ceea ce gândesc eu pentru următorii patru ani pentru București sunt lucruri foarte bune pentru bucureșteni. Suntem, în acest moment, într-un impas, dacă poate fi numită așa situația în care nu semnăm nimic, niciun protocol, niciun document. Sunt discuții, dar zilele trec cu rapiditate, ne apropiem cu pași repezi de perioada alegerilor, în cazul în care se organizează pentru că viața politică este atât de fluctuantă și de imprevizibilă de foarte multe ori, încât ne putem aștepta să se anunțe că nu vor mai avea loc alegeri locale anul acesta și se vor transfera pentru anul viitor atât alegerile locale, cât și cele parlamentare. Eu mă aștept la absolut orice".

Mai mult, PSD, știind despre șansele din ce în ce mai reduse ale Gabrielei Firea, a început să-i măsoare sociologic pe Robert Negoiță, Vasile Dâncu și Cozmin Gușă în legătură cu posibilitatea de a câștiga cursa pentru Primăria Capitalei. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.