Verdictul politologului: "Strategia de comunicare a PSD a eșuat!". Sondajul care arată că manipulările pesediștilor în contextul pandemiei nu au avut efect


Verdictul politologului: "Strategia de comunicare a PSD a eșuat!". Sondajul care arată că manipulările pesediștilor în contextul pandemiei nu au avut efect

PSD a scăzut de la 23% la 21,9% conform ultimului barometru IMAS privind alegerile parlamentare. De remarcat este că PNL a înregistrat o creștere în luna iunie față de luna mai, de la 32,6% la 33%, în condițiile în care majoritatea analizelor vorbesc despre o erodare a partidului, întrucât se află la guvernare într-un context dificil precum epidemia COVID-19. De asemenea, și USR-PLUS a crescut în preferințele votanților de la 16,7% în luna mai la 18,1% în luna iunie (de precizat că IMAS măsoară separat USR și PLUS și nu Alianța 2020).

Totodată, Pro România rămâne la un scor constant de 11,2% în barometrul IMAS. Marea schimbare este în cazul UDMR, care a scăzut față de luna precedentă de la 5,1% la 3,4%, iar în cazul PMP observăm o creștere de la 3,7% la 4,7%.

Barometru iunie 2020:

1. PNL - 33%

2. PSD - 21,9%

3. USR - PLUS - 18,1% (USR - 12,3%; PLUS - 5,8%)

4. Pro România - 11,2%

5. PMP - 4,7%

6. ALDE - 3,7%

7. UDMR - 3,4%

În acest context, politologul Cătălin Avramescu, profesor al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, a tras o concluzie tranșantă în cazul barometrului IMAS, subliniind că strategia de comunicare a PSD din ultimele 2-3 luni a eșuat. Pesediștii se așteptau ca interminabilele critici lansate la adresa Guvernului Orban în legătură cu măsurile luate în plină pandemie să tragă PNL în jos din punct de vedere electoral. 

Cătălin Avramescu: "Sondajul arată fără niciun dubiu eșecul strategiei de comunicare a PSD. De vreo 2-3 luni încoace PSD critică și sabotează toate măsurile pe care le ia Guvernul în privința pandemiei, dar și în privința economiei. Ei se așteptau, așa le-au spus consultanții lor, că asta va trage Guvernul în jos, va trage PNL în jos. Ei, iată că nu se întâmplă asta. Forțele politice și-au conservat cât de cât pozițiile, iar asta arată clar eșecul total al strategiei de comunicare a echipei Ciolacu de la conducerea PSD".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.