Pușcăriașul Dragnea i-a dezvăluit pupincuristei „Ancuța” de ce îl urăște Codruța Kovesi și cum a aflat de existența „statului paralel”


Pușcăriașul Dragnea i-a dezvăluit pupincuristei „Ancuța” de ce îl urăște Codruța Kovesi și cum a aflat de existența „statului paralel”

Infractorul Liviu Dragnea știe de ce l-a băgat fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi la pușcărie. E ură veche, de pe vremea când fostul lider PSD, care a execută la Rahova o pedeapsă de trei ani și șase luni pentru că a furat de la copiii săraci din Teleorman, nici nu știa sau bănuia de existența „statului paralel” despre care a aflat abia ulterior grație fostului său bun prieten Vasile Dîncu. Toate aceste lucruri „importante” i le-a spus pușcăriașul fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent pseudojurnalistă la pseudoocanalul de știri Realitatea Plus, într-un interviu acordat pe skype cu sprijinul amantei Irina Tănase, despre care nu se știe exact dacă s-a întâmplat în condiții de deplină legalitate. Administrația Națională a Penitenciarelor a precizat ulterior că Anca Alexandrescu ar fi avut „aprobare pentru comunicare online cu Liviu Dragnea, nu pentru interviu".

Liviu Dragnea: „Vreau să spun că, despre statul paralel, primele prezentări mi le-a făcut Vasile Dîncu. 

Primele explicații despre ce înseamnă acest sistem ocult mi-au fost făcute de prietenul meu Vasile, prietenul meu de atunci.

Din discuțiile pe care le avea cu băieții de la SRI, cu Maior și Coldea, mă rog, și cu alții de acolo.

Ceea ce mi-a spus el inițial s-a adeverit, adică nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau efectiv o reprezentare în realitate.

Și va dau un exemplu.

În legătură cu procesul care m-a adus aici, care e un proces politic.

El mi-a povestit, ce mi-a povestit a fost confirmat ulterior și de Coldea, că într-o seară eu am fost cu Călin Tăriceanu la Antena 3, și chiar în seară zilei în care a fost ANAF-ul peste Antena 3 să îi scoată din sediu.

Eram majoritatea revoltați, era multă adrenalină atunci și ei erau împreună și se uitau la emisiune (Dîncu și Coldea - n.red.).

Și, în timpul emisiunii, doamna Kovesi l-a sunat pe dl Coldea. Foarte nervoasă că o să-mi arate dumneaei mie că o să mă (...) în pușcărie și pe mine, și pe soție.

Cum îmi permit eu să merg și să apăr Antena 3 care e un trust împotriva dumneaei și... 

Prima dată mi s-a părut ceva exagerat.

Ulterior și Florian Coldea mi-a confirmat acest telefon nervos. Multe alte discuții aveau loc...”.

Sursa foto: Oscar Manto

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.