Maia Sandu refuză orice dialog cu rusofilul Dodon: E o caricatură nocivă. Acest inconștient e responsabil pentru CATASTROFA Covid-19


Maia Sandu refuză orice dialog cu rusofilul Dodon: E o caricatură nocivă. Acest inconștient e responsabil pentru CATASTROFA Covid-19

„Dacă un președinte de țară ar trebui să fie un exemplu pentru cetățeni, Igor Dodon este un antiexemplu. E o caricatură de președinte care ne costă, din păcate, prea scump”, a explicat președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, potrivit Deschide.md.

„Nu am în vedere doar cei 100 mii de lei pe care îi cheltuie zilnic pe propriile mofturi, ci și victimele nevinovate ale comportamentului său iresponsabil, nociv, periculos în această pandemie. Atitudinea lui arogantă și iresponsabilă este, în mare parte, motivul acestei catastrofe în care ne aflăm. Am fi avut cu totul alt parcurs al pandemiei dacă președintele țării nu făcea exact invers decât ceea ce trebuie - ieșind peste tot fără mască, atingând mâncare, copii, bătrâni, fără să păstreze distanța socială, utilizând în mod cinic imagini de copii cu nevoi speciale, expunându-i pericolului și neglijând orice regulă a bunului simț. Cât de tare trebuie să nu-ți pese, ca să mergi cu mașinile peste munca omului, peste semănăturile lui doar ca să dai, din punctul tău de vedere, bine la cadru?”, a menționat politicianul.

Potrivit Maiei Sandu, după ce a dat-o în bară împreună cu guvernul lui, Dodon invită partidele parlamentare la discuții: „Nu avem ce discuta cu el”.

„Dodon a avut ocazia să facă politică în ape curate împreună cu noi în guvernul precedent, dar se vede că așa e natura lui, se simte mai bine în ape tulburi, unde poate să corupă, să manipuleze și să mintă cu nerușinare fără să aibă nici cea mai mică mustrare de conștiință”, a precizat ea.

Amintim că săptămâna trecută, după ce a pierdut majoritatea parlamentară, prorusul Igor Dodon a anunțat că invită reprezentanții PSRM, PDM, PAS și Platforma DA la discuții, în condițiile în care Guvernul Chicu este susținut de mai puțin de 51 de deputați. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.